Там, де раніше відпочивали туристи: В окупованому Севастополі військові кораблі ріжуть просто на пляжах

Місцеві жителі проти робіт з утилізації кораблів у бухті, оскільки бояться погіршення екологічної ситуації.

В окупованому Росією Севастополі в Козачій бухті просто на пляжі проводять роботи з утилізації списаних кораблів Чорноморського флоту. Про це 29 квітня повідомив місцевий телеканал НТС.
На роботи з розпилювання судна на пляжі вже звернув увагу так званий Департамент природних ресурсів та екології міста Севастополя, повідомляють Патріоти України.

"Інспектори Севприроднагляду провели обстеження території. Встановлено, що ділянка не належить до особливо охоронюваних природних території – заказника "Бухта Козача". Однак зафіксовано порушення в акваторії Чорного моря", – ішлося в повідомленні, опублікованому 28 квітня.

Втім, як зазначає НТС, незважаючи на розголос у ЗМІ та реакцію Севприроднагляду, робіт із розпилювання кораблів на пляжі не зупинили. Навіть більше: якщо раніше біля причалу був тільки один корабель для розпилу – МРК "Мираж", то тепер до нього додався малий протичовновий корабель "Владимирец".

На місці розпилу кораблів, окрім розкиданого сміття упереміш із брухтом, журналісти помітили екскаватор. На думку місцевих жителів, працівники підприємства спеціально поглибили дно бухти, а видобутим піском і ґрунтом почали відсипати дорогу, щоб потім сушею вивозити розпиляний брухт для продажу. Місцеві жителі проти робіт з утилізації кораблів у бухті, оскільки бояться погіршення екологічної ситуації.

"Процес має йти": Кремль погрожує вбивати українців, навіть якщо настане перемир'я

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:53

Міністр закордонних справ країни-агресорки Сергій Лавров заявив, що Росія не збирається переривати бойові дії в Україні в разі початку переговорів щодо війни, яку розв'язала. Про це Лавров заявив в інтерв'ю росЗМІ, коментуючи домовленості, які нібито о...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...