"Технічно важче, ніж блокування "ВКонтакте" й "Однокласники": Буданов розповів, що буде з Telegram в Україні

Месенджер Telegram у розумінні українських спецслужб загрожує національній безпеці України. Про це начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов розповів в опублікованому 7 вересня інтерв'ю радіо "Хартія", передають Патріоти України.

За даними ГУР, Telegram став головним джерелом інформації для українців. Буданов вважає за необхідне деанонімізувати авторів каналів, щоб уможливити притягнення їх до відповідальності за неправдиву інформацію.

"Давайте, як кажуть, "офізичимо" всі ці Тeleграram-канали. Ти хочеш мовити якісь новини? Будь ласка, зареєструйся, щоб усі розуміли: цей канал зареєстрований за Івановим Іваном Івановичем, громадянином Російської Федерації, який проживає в місті Москва. Чи за якимось громадянином України. Щоб була відповідальність людини особиста за те, що вона там розміщує", – сказав глава військової розвідки.

Говорячи про ймовірність закриття доступу до месенджера в Україні, Буданов зазначив, що це "трохи технічно важче", ніж було із блокуванням соцмереж "ВКонтакте" й "Однокласники", але "можливо".

На запитання, чи шкодить Х (колишній Twitter) під час війни з Росією, начальник ГУР заявив, що російська пропаганда фактично не використовує його на шкоду Україні.

Велика загроза: США вважають, що Росія має секретний підрозділ для атак на підводну інфраструктуру ЄС

субота, 7 вересень 2024, 17:20

США виявили зростання воєнної активності країни-агресора Росії навколо основних підводних кабелів і вважають, що тепер РФ може з більшою ймовірністю проводити потенційні диверсійні операції, спрямовані на виведення з ладу критично важливої частини інфр...

Має конкретну мету: Зеленський планує зустрітися з Байденом

субота, 7 вересень 2024, 16:52

Президент України Володимир Зеленський планує зустрітися з Президентом США Джо Байденом на полях Генеральної асамблеї ООН у вересні. Про це президент сказав у коментарі журналісту 1+1 в ефірі телемарафону 7 вересня, передають Патріоти України. "Якщо си...