Технологічне відставання від Заходу стає непереборним: Відомий російський авіаконструктор зробив припущення, коли РФ може наблизитись до створення винищувача 6-го покоління

Неконвеєрна зборка по пару СУ-57 на рік дає дуже спірні підстави Росії стверджувати, що маж в строю гідного суперника винищувачу 5-го покоління F-35, котрий до того ж випускається серійно в десятки разів більше

Гендиректор російського державного науково-дослідного інституту авіаційних систем (ГосНИИАС) Сєргєй Хохлов на форумі "Армия-2024" заявив журналістам, що їхній новий винищувач шостого покоління буде розроблятися як "опціонально пілотований" літак.

Якщо точніше, як транслюють його заяву російські пропагандистські ЗМІ, йдеться про пілотовану машину, яка буде підтримувати безпілотний режим. "Ми дивимося на нашу практику та розвиток різних технологій, це буде якийсь симбіоз пілотованої авіації та безпілотної", - відзначив Хохлов.

Таким чином, РФ знадобилося аж три роки, щоб вирішити, чи буде їхній наступний літак пілотованим чи безпілотним - так, минулорік один з представників російської ОАК ("Объединенная авиастроительная корпорация") заявив, що суперечки щодо цього питання стартували ще у 2021 році.

І що сторони ніяк не могли дійти спільної згоди, бо, мовляв, з цим питанням "ще не визначилися й у світовій авіаційній" спільноті, хоча це відверта брехня, бо всі західні сучасні програми літаків шостого покоління якраз однією з вимог до таких машин розглядають можливість використання літака як з пілотом у кабіні, так і в автономному варіанті, тобто йдеться якраз про створення тих самих "опціонально пілотованих" машин.

Причому ми ще у грудні 2023 року розповідали про те, що у РФ вигадали, як зробити "опціонально пілотованим" Су-75 Chekmate, який позиціюється як машина п’ятого покоління. Тому здавалося б, які можуть бути роздуми про нові літаки, якщо таке рішення вже мало б бути відпрацьоване на винищувачах попереднього покоління.

Image 1

У цій історії варто відзначити й те, що за словами гендиректора ГосНИИАС, у РФ аж не надто поспішають робити новий літак і ще не визначили строки появи машини шостого покоління.

Так, Хохлов заявив, що вони собі жодних термінів не ставлять і взагалі вони залежать від замовника: "Коли замовник остаточно сформує завдання для промисловості. Тут, мабуть, горизонти будуть щонайменше не менш як 20 років".

Заради "стратегічного співробітництва": Путін прибув до Азербайджану з візитом

неділя, 18 серпень 2024, 21:58

Російський диктатор Володимир Путін вперше з початку повномасштабного вторгнення прибув із візитом до Азербайджану. Про це повідомляє служба ВВС Азербайджану, передають Патріоти України. Зазначається, що Путін перебуватиме в Азербайджані два дні - 18 т...

Українські військові скинули російський прапор у ще одному селі Курської області (відео)

неділя, 18 серпень 2024, 21:15

В неділю, 18 серпня 2024 року, морські піхотинці ЗСУ виклали відео з села Опанасівка Кореневського району Курської області Росії. Відповідний півхвилинний запис оприлюднено на офіційній сторінці у фейсбуці 36 окремої бригади морської піхоти імені контр...