Тепер залишилось лише два? Кіпр позбавив Коломойського свого громадянства, як особу, що псує репутацію республіки

Влада Кіпру позбавила громадянства вісьмох людей, серед яких - український бізнесмен Ігор Коломойський, якому надали натуралізацію за значні інвестиції в острівну країну. Про рішення уряду у суботу, 14 вересня, повідомила кіпрська газета Philenews, передають Патріоти України.

Зазначається, що Коломойський мав громадянство Кіпру з 2010 року. Також з 1995 року в нього є ізраїльське громадянство.

Коломойському видали так званий "золотий паспорт" Кіпру за програмою "громадянство в обмін на інвестиції в економіку країни". Однак, як зазначає Philenews, він не згадав у своїй заяві про натуралізацію про справу про ухилення від сплати податків у Росії, яку проти нього відкрили у 2008-му.

У рішенні Кабінету міністрів Кіпру зазначається, що як до, так і після натуралізації Коломойський "був і є особою з сумнівною репутацією, і що його натуралізація створила і продовжує створювати величезний ризик поганої репутації для Республіки Кіпр".

Кіпр нагадує, що у 2021 році Державний департамент США заборонив Коломойському в'їзд до Штатів через звинувачення в корупції.

Окрім Коломойського, Рада міністрів 4 вересня вирішила позбавити кіпрського громадянства ще сімох людей: інвестора з Єгипту Мохамеда Абдельрахмана Мохамеда Салема та його дружину та дитину, а також інвестора з РФ Максима Захарченка, його дружину та двох дітей.

Ще восени 2014 року, будучи головою Дніпропетровської облдержадміністрації, олігарх зізнався, що має громадянство трьох країн – України, Ізраїлю й Кіпру. Про це Ігор Коломойський заявив журналісту програми Радіо Свобода «Схеми» Сергію Андрушку.

На запитання, паспорти яких країн той має, Коломойський відповів: «Окрім українського? Ізраїльський і кіпрський є».

На уточнення, наскільки це відповідає українському законодавству, олігарх відповів: «У Конституції написано, що заборонено подвійне громадянство. А потрійне – не заборонено».

"Рівень людських втрат неймовірно високий": Британський полковник пояснив, чому операція ЗСУ на Курщині може стати кінцем Путіна

неділя, 15 вересень 2024, 23:55

Операція ЗСУ у Курській області змінила правила гри у війні Путіна. Якщо Україна отримає дозвіл на удари далекобійної західної зброї по території Росії - це стане поворотним моментом. Про це в інтерв'ю 24 Каналу зазначив полковник армії Великої Британі...

"А що ти тут робиш?": Очільник МЗС Польщі обурився, що у Варшаві його стриже український перукар

неділя, 15 вересень 2024, 21:56

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський вважає неправильним, що молодий українець обслуговує його в перукарні у Варшаві замість того, щоб захищати свою країну. Про це він сказав в інтерв’ю “Європейській правді”, передають Патріоти України....