Тяга до хайпу множить нанівець вимоги з безпеки: Генерал Кривонос розкритикував Зеленського за візит на о. Зміїний

Колишній заступник командувача Силами спецоперацій Збройних сил, генерал запасу та екс-заступник голови РНБО Сергій Кривонос розкритикував президента Володимира Зеленського через ігнорування правил безпеки під час візиту на острів Зміїний. Про це написав Кривонос написав на своїй сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

"Безпека перших осіб держави має бути головним питанням при плануванні візитів, поїздок, а безпека верховного головнокомандувача в країні, де йде війна, - це найголовніше. Але прописані кров‘ю постулати ніщо поряд з піаром або рівнем непрофесійності людей, які мають за це відповідати в Державі. І ця непрофесійність та безпечність просто вражає.

Прості правила, яких мусять дотримуватись, абсолютно порушуються – піар керує розумом. Один з прикладів - візит верховного головнокомандувача на острів Зміїний, де було представлено нових керівників Збройних Сил", – зазначив він.

На думку Кривоноса, помилкою стало те, що глава держави сів з іншими військовими в один вертоліт. Адже, як зазначається у повідомленні, щоб фактично залишити Україну без керівництва було б достатньо "однієї російської ракети".

"Страшенна тяга до хайпу зводить нанівець вимоги щодо безпеки перельотів. В одному гелікоптері над морем летять перші особи держави: президент-верховний головнокомандувач, головнокомандувач Збройних Сил України, міністр оборони України, секретар РНБО, керівник Офісу президента і ще ціла свита людей, дотичних до керівництва нашою багатостраждальною Україною.

На війні командир і начальник штабу на одному борту не літають, і в одній машині не їздять. Навіть за відсутності бойових дій на території країни - це закон. А тут: цілий штаб країни в одному гелікоптері летить над морем під прицілом російських ракет… Світлини вийшли гарні. Все інше - ризиковано, непрофесійно і непродумано. Історія пише правила поведінки кров‘ю. Можна ними нехтувати на такому рівні? Це небезпечно", – наголошується у повідомленні.

Москва намагається тиснути на "всіх напрямках": Росія готує диверсії по всій Європі, - FT

неділя, 5 травень 2024, 17:48

Росія активно готується до проведення диверсій, зокрема, вибухів та підпалів на території Європи. При цьому, її не бентежать можливі жертви серед цивільних. Про це пише FT, передають Патріоти України. Акти саболтажу уже відбувається. Розвідки країн Євр...

"Підриваються наші бійці та техніка": Російські окупанти скаржаться на українські ДРГ, які заходять із Сумщини

неділя, 5 травень 2024, 17:43

Російські окупанти скаржаться, що українські ДРГ активізувалися з боку Сумщини і створюють проблему для їхнього особового складу та техніки. Про це розповів командир російської інженерно-саперної роти, передають Патріоти України. За його словами, украї...