"Тіла окупантів розліталися так, немов хтось штани розкидав": Український боєць знищив 8 російських танків та БТР в одному бою

Боєць Збройних сил України з позивним "Бугор" в одному з боїв з російськими окупантами знищив відразу вісім одиниць ворожої техніки: танки, БТР і БМП, передають Патріоти України.

Сергій-уродженець Полтавської області. З перших днів повномасштабного вторгнення він перебував на передовій і захищав Україну від російської агресії, повідомили в інформагентстві Міністерства оборони України. Спочатку Бугор стояв на захисті Києва, а коли окупантів вдалося вибити з області – вирушив на Харківщину.

Перший танк Сергій підбив українській "Стугною" на відстані 5,5 км

Влучним пострілом він врятував від ворожих обстрілів приватні будинки українців. Згодом Бугор встановив власний рекорд, знищивши відразу 8 одиниць російської бронетехніки.

"Окупанти намагалися здійснити наступ на позиції 80-ї бригади. Вибити наших і зайти у Верхньокам'янку. Якраз того дня я вийшов на позицію замість побратимів. Тоді мені вдалося знищити вісім цілей поспіль ... о сьомій ранку почався рух. Спочатку поїхав бронетранспортер, завантажений піхотою. Але через місцевість я його випустив з уваги. Замість цього зловив на приціл і знищив БМП. Нас почали бити артилерією і "Градами", а коли перестали, я знову побачив БТР з піхотою. Ось я його і розніс. Хлопці говорили, що тіла російських окупантів розліталися так, немов хтось штани розкидає", - розповів боєць.

Наступними були танки

Після цього до українських позицій наблизилися російські танки. Їх не було видно, проте Сергій чув рев двигунів. Згодом один з танків "перегазував" і підняв пил. У цей момент військовий вирішив діяти.

"Піднявся дим, і я вирішив вистрілити, орієнтуючись по ньому. Вибух, спалах, зрозумів, що потрапив. І тоді вже полізли танки. Я побачив знаряддя, яке висунулося і наводилося на наші позиції. Ось і її ляснув. Тут же поруч виліз третій танк, який встиг сховатися в посадку. Але коли він заїхав у розрив між деревами, не стало і його, як потім ще двох танків і вантажівки з боєкомплектом", – зазначає український захисник.

Блінкен назвав країну, яка є зараз головним постачальником військового обладнання для РФ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:05

Державний секретар США Ентоні Блінкен розкритикував підтримку Китаєм російської оборонної промисловості. Він заявив, що Пекін зараз є основним постачальником критичних компонентів для російського озброєння і бере таким чином участь у війні РФ проти Укр...

Знищили зерно для Азії та Африки: РФ вдарила по порту Південний на Одещині

п’ятниця, 19 квітень 2024, 22:29

Балістичний удар, який 19 квітня російські окупанти завдали по морському порту "Південний" (Одеська обл.) знищив аграрну продукцію, яка призначалася для країн Азії та Африки, інформують Патріоти України. Як повідомили у Міністерстві відновлення України...