Тільки дві події: Колишній військовий розповів, як може розпочатися Третя світова війна (відео)

Британський військовий експерт, полковник у відставці Глен Грант заявив, що тільки дві події можуть спровокувати початок Третьої світової війни. Про це Грант розповів в ефірі "Еспресо", передають Патріоти України.

"Якщо об'єктивно, то це далеко не поріг Третьої світової війни. Загалом це все схоже, імовірніше, на другу холодну війну. Багато що відбувається у світі, але це всього лише проксі битви. Як ті, що були під час холодної війни, коли люди воювали, наприклад, в Африці та інших місцях. Не спостерігаю, що Росія збирається або готується воювати з НАТО. Вони, ймовірно, розуміють, що це було б помилкою. Наразі є тільки дві речі, які можуть привести нас до Третьої світової війни — це напад на НАТО або напад Китаю на Тайвань", — пояснив експерт.

На думку Гранта, ситуація на Близькому Сході може залишатися автономною доти, доки в Ірану не з'явиться ядерна бомба.

"Якщо Іран вирішить її [ядерну бомбу] використовувати, то це все змінить. Використання ядерної зброї без сумніву змінило б усе, але поки що я просто не бачу такої перспективи", — вважає полковник.

Грант очікує, що протистояння Росія – Україна та Ізраїль – ХАМАС продовжиться. Ймовірно, у конфлікт з Ізраїлем може вступити і "Хезболла".

"Утім, не думаю, що зараз можливе географічне військове розширення. Чесно кажучи, і Китай не готовий до цього", — зазначив полковник.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...