Той, що дарував "золотий батон" Януковичу: СБУ просять перевірити зв'язки відомого харківського бізнесмена з Москвою

Народний депутат України Михайло Бондар написав звернення з вимогою перевірити зв'язок колишнього харківського нардепа з Росією, повідомляють Патріоти України.

Документ він направив до МВС, СБУ та Офісу генпрокурора. Це навесні стало відомо, що на Львівщині (в Оброшинській ОТГ, за Скниловом) почали будівництво нового хлібокомбінату "Кулиничі". Причому в офіційних джерелах йшлося про те, що завод релокується з Харкова, який на той час постійно обстрілювався Росією. Пізніше на хлібокомбінаті заявили, що мова не йде про переїзд, а лишень про відкриття нового підприємства. Наприкінці серпня почалося будівництво заводу. Капсулу у фундамент майбутнього підприємства заклали в селі Оброшине. Як повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький, на новому заводі, який збудують на Львівщині вперше за останні 50 років, працевлаштують 500 вимушених переселенців із Харкова та 2500 місцевих мешканців. Тоді ж на відкритті заводу був і Володимир Мисик, він пригощав усіх короваєм.

Пізніше виявилося, що у власника "Кулиничів" немає дозвільних документів на будівництво, а саме дозволу на будівництво на ділянці і згоди громади.

"Звернувся до очільників МВС, СБУ, НКРЕКП та Генерального прокурора щодо ситуації, яка складається на Львівщині, де колишній регіонал Мисик будує свій хлібопекарський комплекс. Із відкритих джерел та відповідей на мої звернення вже зараз є всі підстави говорити що компанія Мисика нелегально використовує електроенергію Оброшинської ОТГ, поки пів країни сидить без світла; будує без дозволу на виконання будівельних робіт. Тобто будує, як звикла це робити за Януковича; загрожує продовольчій та національній безпеці. Хліб — соціально важливий продукт: будь-які перебої з хлібом за бажання монополіста призведуть до продовольчої кризи. У своєму зверненні до силових структур я прошу розібратись з кричущими порушеннями законодавства, а також — перевірити походження коштів і зв’язки головного бенефіціара з країною-агресором, з представниками якої Мисик тривалий час активно співпрацював", — повідомив народний депутат Бондар

Завод хочуть запустити вже у квітні 2023 року. Планована площа комплексу — 15 тис. кв. метрів. Для восьми виробничих ліній буде задіяно сучасне високотехнологічне обладнання, виготовлене в Словенії, Австрії, Італії та Німеччині, причому частину устаткування хочуть перенести з аналогічного виробництва в Харкові. Підприємство виготовлятиме 150 тонн хліба на добу, повідомили на початку будівництва.

Очільник Львівської ОВА Максим Козицький у коментарі Tvoemisto.tv сказав, що якщо виникають підозри щодо антиукраїнської, антидержавницької чи корупційної діяльності власника "Кулиничів", то потрібно звертатися до правоохоронних органів.

"Підприємство створить на Львівщині 3 тисячі робочих місць. 500 — для вимушених переселенців з Харкова. 2500 — для місцевих жителів. Від початку повномасштабної війни це перший об’єкт таких масштабів, який почали будувати на Львівщині. Крім того, це перший хлібопекарський комплекс, який зводять на території нашої області за останні 50 років. Якщо є підозри щодо антиукраїнської, антидержавницької чи корупційної діяльності власника цього підприємства, то варто б було звернутися до правоохоронних органів. Це їхня компетенція", — сказав Козицький.

Окрім хлібокомбінату, "Кулиничі" планують відкрити близько 200 точок реалізації випічки та хліба у різних районах Львівської області.

Згідно з даними Руху "Чесно", ТОВ "Хлібокомбінат Кулиничі" у 1994 році заснував Володимир Мисик. У 2012 році його обрали народним депутатом 7 скликання від "Партії регіонів" за тим же округом як члена партії. У лютому 2014 року вийшов з фракції "Партії регіонів" і став членом групи "Економічний розвиток". У 2014 році за харківським округом №172 обраний як безпартійний самовисуванець. З 2016 року — член депутатської групи "Партія Відродження", до того був позафракційним.

У 2019 році балотувався до Верховної Ради 9 скликання по 172 округу як безпартійний самовисуванець. Голосував за диктаторські закони 16 січня 2014 року.

Життєво важливе обладнання: Британія надає Україні найбільший пакет допомоги

субота, 11 травень 2024, 19:05

Міністерство оборони Великої Британії повідомило про надання Україні найбільшого пакету військової допомоги, передають Патріоти України. "Разом із 500 мільйонів фунтів стерлінгів у вигляді військового фінансування Велика Британія надає життєво важливе ...

Окупанти закидали Харківщину КАБами: У Вовчанську багато загиблих та поранених

субота, 11 травень 2024, 18:52

Російські загарбники сьогодні, 11 травня, інтенсивно обстрілювали місто Вовчанськ (Харківська область), і вже відомо про загиблих та поранених серед цивільного населення. Про це голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідо...