"Трамп уверен, что за деньги можно купить абсолютно все. Поэтому на выборах он боится миллиардов Блумберга", - Яковина

Президент США Дональд Трамп найбільше побоюється, що на майбутніх виборах глави держави його опонентом буде колишній мер Нью-Йорка мільярдер Майкл Блумберг. Таку думку в коментарі виданню "Гордон" висловив український журналіст Іван Яковина, передають Патріоти України.

"Блумберг витрачає на рекламу величезну кількість грошей. Уже приблизно $0,5 млрд. Чи зіткнеться він із Трампом у фіналі – сказати складно. Демократи ще дуже далекі від завершення праймеріз. Якщо Блумберг зуміє на них перемогти, то тоді, напевно, так. Але питання в тому – чи зможе? Гарантій його перемоги на праймеріз немає. У демократів є ще кілька потужних гравців – той самий [сенатор від штату Вермонт Берні] Сандерс. До початку супер-вівторка відбуватиметься два голосування у штатах Південна Кароліна і Невада. Там навіть без Блумберга є чотири реальні кандидати на перемогу. Блумберг до березня у вибори не вступає. І якщо до цього часу після голосувань, що відбудуться, з'явиться лідер, то Блумберг воюватиме саме з ним. Якщо цим лідером стане Сандерс, це буде особливо цікаво. Оскільки вони з Блумбергом сповідують різну філософію. Блумберг правішу, Сандерс – лівішу", – зазначив Яковина.

Він вважає, що Трамп волів би бачити як свого опонента на виборах ексмера міста Саут-Бенд Піта Буттіджича. "Усім опонентам Блумберга вигідно, щоб він витратив багато грошей і не добився результату. І демократам, і Трампу. Чинний президент узагалі не хотів би ні з ким у фіналі зустрічатися, а просто залишитися у своєму кріслі. Але він розуміє, що доведеться. Думаю, він волів би, щоб його опонентом був відкритий гей Піт Буттіджич. За нього не голосуватимуть темношкірі й латиноамериканці. Трамп навіть обрав би зустрітися у фіналі з [ексвіцепрезидентом США Джо] Байденом, який зараз відверто слабкий. А ось мільярдів Блумберга Трамп дійсно побоюється. Тому що впевнений, що за гроші можна купити абсолютно все. Що стосується України, то якщо Київ сам чогось не витворить, то нічого не буде. У США українська тема зараз на 25-му місці. Хіба що на загальних виборах демократи, найімовірніше, почнуть дорікати Трампу, що він підтримує Росію. Це майже неминуче. Як і закиди, що Трамп тиснув на президента України", – підкреслив Яковина.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...