"Треба шукати креативні рішення": Міністр оборони Нідерландів дивно пояснив, чому НАТО не закриває небо над Україною

Можливість збиття країнами-партнерами ракет і дронів РФ над Україною має більше ризиків, ніж переваг. Ця ідея може бути не «найефективнішим вирішенням проблеми». Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс у інтерв'ю «Радіо Свобода», передають Патріоти України.

Він зазначив, що участь НАТО у збитті ракет РФ над територією України буде мати обмежені переваги. Зокрема, якщо поставити системи ППО на кордоні з Україною, то вони зможуть покрити відносно невелику територію. «У такому випадку це означало б, що вам потрібно мати літаки в небі, щоб захистити Україну. Тоді, звичайно, виникне ризик прямого зіткнення між ВПС НАТО та Росією», – пояснив міністр.

Він додав, що саме цьому типу ескалації намагаються запобігти союзники по НАТО. Брекельманс вважає, що такий підхід партнерів в тому числі на користь Україні. «Треба завжди шукати креативні шляхи допомоги Україні. Але ми також у кожному випадку маємо зважувати, чи вигоди переважають ризики. Поки що різниці немає. Таке схвалене рішення», – резюмував голова Міноборони Нідерландів.

"Далі буде маневрена оборона": Експерт назвав напрямок, на якому ворог може піти у наступ

субота, 7 вересень 2024, 23:02

Ймовірно, найближчим часом ворог спробує перейти у наступ на Курському напрямку. Під час маневреної оборони росіяни зазнають чималих врат, передають Патріоти України. Про це розповів колишній речник Генерального штабу Збройних сил України (ЗСУ), полков...

"Треба шукати креативні рішення": Міністр оборони Нідерландів дивно пояснив, чому НАТО не закриває небо над Україною

субота, 7 вересень 2024, 20:54

Можливість збиття країнами-партнерами ракет і дронів РФ над Україною має більше ризиків, ніж переваг. Ця ідея може бути не «найефективнішим вирішенням проблеми». Про це заявив міністр оборони Нідерландів Рубен Брекельманс у інтерв'ю «Радіо Свобода», пе...