Тримайтесь міцніше: Нардеп Тищенко обіцяв Зеленському допомогти розібратись з миром на Донбасі. "Шукатиме нові рішення" з Кравчуком та Фокіним (відео)

Тищенко заявив, що допоможе Зеленському встановити мирЗаступник голови фракції "Слуга народу" Микола Тищенко увійшов до парламентської групи щодо законодавчих змін для врегулювання війни на Донбасі.

Про бажання допомогти президенту України Володимиру Зеленському у встановленні миру Тищенко заявив під час брифінгу в КВЦ "Парковий" у Києві. Він наголосив, що шукатиме нові рішення.

"Коли президент ішов до парламенту, його головною тезою, за яку проголосувала вся країна, був мир. Тому сьогодні ми знаходимо нове рішення і я, і справді, є одним із членів цієї групи", – сказав нардеп.

Він також додав, що подробиці про роботу нової групи, завдання якої допомогти президенту у встановленні миру в Україні, будуть незабаром повідомлені суспільству.

Розповідаючи про своє нове амплуа, пан Тищенко опублікував свою світлину з Кравчуком"Не все так добре, як хотілося б. Саме тому президент і ми, як його команда, шукаємо нове рішення. Всі ці рішення спрямовані на виконання наших обіцянок як народних депутатів, як громадян цієї країни", – додав Тищенко.

Перед цим у Facebook він повідомив, що вже взяв участь у засіданні парламентської групи.

"Як і прогнозував, тут діють як професіонали, так і відверто слабкі представники, що працюють на роз'єднання українців по обидва боки конфлікту. Але моя позиція незмінна, і вона аналогічна позиції президента. "Немає тієї сторони". Насамперед є українці, яких розділила війна на Донбасі. І наше спільне завдання – об'єднати сім'ї, об'єднати людей, об'єднати Україну. Зробити все можливе, щоб якомога швидше настав мир", – написав Тищенко.

Перший заступник голови делегації України в ТКГ, віце-прем'єр-міністр України Олексій Резніков повідомив в коментарі "Інтерфакс-Україна", що питання включення Тищенка до складу ТКГ навіть не обговорювалося, а всі народні депутати можуть допомагати процесу досягнення миру на Донбасі в рамках своєї роботи у Верховній Раді.

"Кадрові рішення про включення до складу делегації на рівні указу приймає тільки президент, а глава делегації і перші заступники можуть залучати, згідно з указом, інших представників, експертів, радників і т.д. Таких консультацій, за моєю інформацією, не велося", – сказав Рєзніков.

Він нагадав, що зараз до складу української делегації в ТКГ входить три народних депутати: Андрій Костін, Олександр Мережко і Галина Третьякова, всі вони представляють "Слугу народу".

"Цього достатньо, тому що Тристороння контактна група – це всього чотири робочих групи. Плюс у нас чотири представники ОРДЛО від України. Людей достатньо", – зазначив віце-прем'єр.

"Проблема у тому": Військовий експерт порадив, як врятувати Patriot і Himars від ударів РФ

четвер, 28 березень 2024, 15:56

Для того, щоб вберегти установки Patriot і Himars, треба швидко міняти їхню дислокацію після того, як поблизу фіксується ворожий дрон. Про це заявив фахівець зі зв'язку, радіоелектронної боротьби та розвідки Сергій Бескрестнов, більше відомий під псевд...

"Системи зношуються від запуску": Експерт оцінив, скільки ракет і як часто може запускати РФ по Україні

четвер, 28 березень 2024, 15:30

Російська окупаційна армія не відчуває особливого дефіциту ракет для атак по Україні. Загарбники потенційно здатні запустити дві-три хвилі по 70 ракет за добу. Про це в ефірі "Громадського радіо" розповів політичний аналітик, експерт із ракетного озбро...