"Це не колишні вагнерівці, вони ще залишились": Арестович розповів про втрати російської ПВК "Ліга"

Українські бійці героїчно знищили великий підрозділ приватної військової компанії "Ліга", яких часто називають колишніми вагнерівцями. Проте це не зовсім так. Про це розповів Олексій Арестович – радник глави Офісу Президента, передають Патріоти України.

За його словами, найманці з ПВК "Вагнера" ще залишились.

Окупантів із "Ліги" кидали на складні напрямки, – Арестович

Ще раніше повідомляли про те, що в районі Попасної на Луганщині діє ПВК "Ліга", військові які є колишніми вагнерівцями. Нібито саме за допомогою цієї "Ліги" Росія й захопила Попасну, Світлодарськ, Троїцьке та Миронівське. Однак, як зауважив радник керівника Офісу Президента, уявлення про цих найманців хибне.

"ПВК "Ліга" – це не колишній ПВК "Вагнера". Вагнерівці залишилися, нікуди не поділися", – наголосив Арестович.

Він пояснив, що найманці з "Ліги" брали й беруть активну участь на Донеччині та Луганщині. Туди переважно набирають людей, які мають військовий досвід, а також вправні у розвідці, диверсіях тощо.

"Дійсно, (окупанти з "Ліги" – ред.) щось уміють та відрізняються боєздатністю. Їх кидали на напрямки складних бойових дій. Наприклад, вуличні бої у Попасній. Місто брала "збірна солянка" російських мотострілків, десантників й оцих ПВК", – констатував радник глави ОП.

Скільки саме загинуло людей у підрозділі

Арестович наголосив на тому, що загарбники з "Ліги" мають величезні втрати. Однак він не має конкретних деталей про знищення їхнього підрозділу, а "плодити чутки не хочеться".

"Не знаю, скільки їх там конкретно загинуло, не знаю. Буде інформація – скажу", – повідомив він, додаючи, що мовиться про десятки загиблих, а не сотні, як би цього хотілося.

"Сотні (загиблих з ПВК "Ліга" – ред.) – це забагато. Щось на кшталт фантастики. Сотні – це дуже пощастило. Таке було. Особливо на початку (вторгнення Росії – ред.), але зараз це рідкість, – резюмував радник очільника ОП.

Як наголосив Арестович, після знищення великого ворожого підрозділу українським захисникам стало легше не лише через це, а й тому, що підійшла наша артилерія. Досі на цій ділянці не завдавали потужних ударів вглибину оборони противника понад тиждень, але зараз таки почали.

Джерело: 24 канал

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...