"Це не пов'язано із якимись юридичними змінами": У Кремлі назвали "СВО" проти України війною

Речник президента Росії Дмитро Пєсков визнав, що війна в Україні – вже ніяка не "спеціальна військова операція". При цьому він назвав Захід стороною конфлікту. Про це Пєсков сказав журналістам aif.ru, передають Патріоти України.

За його словами, РФ робитиме все для того, аби не допустити деокупації Криму та частин Донецької, Луганської, Херсонської й Запорізької областей. Навіть якщо для цього доведеться ліквідувати Україну.

"Ми перебуваємо у стані війни. Так, це починалося як спеціальна військова операція, але тільки-но там утворилася ця компашка, коли колективний Захід став учасником цього на боці України, для нас це вже стало війною. Я у цьому переконаний. І кожен повинен це розуміти для своєї внутрішньої мобілізації", - сказав Пєсков.

Пізніше пропагандисти "РИА Новости" попросили речника президента РФ уточнити свої слова. Агентство нагадало, що багатьох у РФ засудили за те, що вони називали війну війною.

"Це недоречне порівняння, тому що там інший контекст. У різному контексті слово "війна" вживається. Ви просто порівняєте, який контекст у мене, і який контекст у тих випадках, які ви наводите", – сказав Пєсков.

За його словами, РФ перебуває де-факто у стані війни, а де-юре це все ще "СВО". "Це спеціальна військова операція, нічого не змінилося. Я ж говорю, що по суті після того, як колективний Захід вступив, це перетворилося на війну для нас. Це не пов'язано із якимись юридичними змінами. Це спеціальна військова операція де-юре. Але де-факто фактично для нас це перетворилося на війну після того, як колективний Захід все більше і більше безпосередньо підвищує рівень своєї залученості до конфлікту", - спробував виправдатися Пєсков.

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...

Треба закрити небо: Пісторіус попросив Швейцарію передати Україні Patriot

середа, 8 травень 2024, 17:44

Німеччина виступила з ініціативою щодо зміцнення протиповітряної оборони України. Так, нещодавно міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус попросив свою швейцарську колегу Віолу Амхерд поставити Києву систему Patriot. Однак переговори явно не привели н...