"Це ж які повинні бути важкі бойові комарі": Криволап оцінив стан військової та цивільної авіації Росії після гучних "НП"

Костянтин Криволап, авіаційний експерт, зазначив, що у росіян залишилося ще 70 одиниць Су-34, а Су-35 приблизно 100. Про це він розповів в етері "Еспресо", передають Патріоти України.

"У них ще там залишилася велика кількість літачків. Су-34 у РФ ще є штук 70 і десь близько 100 штук Су-35. А щодо запасів у росіян по запчастинах, то вони повинні бути сформовані, бо це військова авіація. А у цивільній авіації гроші витіснили літачки російського виробництва. Ту-24, Ту-214, Іл витіснені, тому що за комерційними характеристиками вони не здатні конкурувати з Airbus та Boeing. Якщо на початок гарячої фази війни у РФ було 1100-1150 літаків, які могли літати, то коли там літаки порахували більш точно, то виявили, що вже залишилося 720 закордонних літачків", - зауважив авіаційний експерт.

За його словами, був момент навіть, коли українські Ан-24 були основними літаками, з якими не було ніяких проблем, і вони забезпечували великий пасажиропотік у РФ.

"Не може бути, щоб з цивільною авіацією, з вантажними перевезеннями було все погано, а у військовій авіації все добре. Такого не буває. А щодо нещодавнього падіння Іл-76, я не розумію, що повинно відбутися, аби відвалився двигун. Це ж які повинні бути важкі бойові комарі, щоб вони так двигун відірвали", - прокоментував Костянтин Криволап.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...