Цього разу - на конференцію в Швейцарію: Мера Чернігова знову не випустили за кордон (документи)

Меру Чернігова Владиславу Атрошенку не дозволили перетнути кордон з Польщею на пункті пропуску Краківець. Про це Атрошенко розповів у Facebook, передають Патріоти України.

За його словами, він прямував з на міжнародну конференцію з відновлення України у Швейцарії. «Сьогодні [2 липня] мені, як меру Чернігова, безпідставно заборонили робочий візит до Швейцарії, на Конференцію з відновлення України та Чернігівщини зокрема», — заявив Атрошенко.

Він прикріпив до посту лист-запрошення від посольства Швейцарії в Україні, а також фото рішення про відмову в перетині держкордону на виїзд з України.

Владислав Атрошенко / FacebookВладислав Атрошенко / Facebook«Прийнято рішення про відмову у перетинанні державного кордону на виїзд з України громадянину України Атрошенко» — йдеться у відповіді українських чиновників.

У відмові йдеться, що Атрошенко не має підстав на перетин кордону згідно з законом Про мобілізацію та не надав відповідних документів. На це Атрошенко відповів, що не погоджується з відмовою і йому не повідомили її причини.

Мер Чернігова заявив, що рішення щодо нього про відмову на виїзд нібито ухвалене через «політику» голови ОВА та деяких чиновників Офісу Президента. «Їм байдуже, що конференція в Лугано є унікальною можливістю для України залучити кошти на відновлення. Байдуже на офіційні запрошення. Байдуже на людей. Байдуже на Україну. Вони граються в політику. Поки йде війна. Поки гинуть люди. Хочу нагадати гравцям в політику, що Чернігів це одне з міст, яке зазнало найбільших руйнувань в Україні від російських загарбників. Використовувати будь-яку можливість, щоб залучити кошти для відбудови міста — мій прямий обов’язок. Забороняти мені залучати кошти у міжнародних партнерів на відновлення міста через політичну доцільність — ницість та зрада державних інтересів», — заявив Атрошенко.

Він додав, що «такі дії чиновників дискредитують Україну і Президента». Перший раз Атрошенка не випустили за кордон 19 червня, коли він їхав до польського Жешува на підписання угоди про партнерство та допомогу Чернігову. Тоді Атрошенко також заявив про «політичну атаку з боку одного з працівників Офісу президента».


Окупанти прорвалися в Красногорівку, але ЗСУ заблокували штурмові групи - речник ОСУВ "Хортиця"

середа, 8 травень 2024, 23:17

Збройні сили України заблокували штурмові групи російської армії, які прорвалися у місто Красногорівка Донецької області. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Хортиця» Назар Волошин в ефірі Армія TV, передають Патріоти Ук...

"Ще не пізно...": Адмірал НАТО прокоментував просування росіян на фронті

середа, 8 травень 2024, 23:08

Попри просування російських сил на полі бою Україна все ще може виграти війну. Про це заявив голова Військового комітету НАТО адмірал Роб Бауер в інтерв'ю бельгійському мовнику VRT, передають Патріоти України. Бауера вважає, що для України «ще не пізно...