"Цьому нема прощення": Митрополит УПЦ МП засудив патріарха Кирила за благословення війни

Митрополит Української православної церкви Московського патріархату Лонгін (Михайло Жар) звернувся до патріарха Кирила (Володимира Гундяєва). Він жорстко відреагував на варварські обстріли храмів УПЦ МП та благословення масових вбивств українців. Відео з'явилося у мережі, передають Патріоти України.

"Дякую" за ваше благословення. За те, що гинуть люди та проливається кров. За те, що ви бомбите наші храми та монастирі. За те, що гинуть наші ченці та священників. Дякуємо, ваша святосте, за "велике та важливе" ваше благословення на кровопролиття", - заявив Лонгін, звертаючись до Кирила.

Митрополит також звернувся до вірян та заявив, що українським священниками УПЦ МП хочеться навколішках молитися за припинення війни, а не благословляти її. Він пообіцяв, що винні будуть покарані Богом.

"Хтось відповідатиме за цю пролиту кров, за материнські сльози, за дітей, які залишилися сиротами. Ви будете відповідати, ті, хто благословляв війну і кровопролиття. Зрозумійте, ви відповісте перед Богом і перед людьми за кожну сльозу материнську, за кожну свіжу могилу... Ви відповісте перед Богом. Цьому нема прощення. Ви поранили весь український православний світ. Ви завдали нам великого болю. Не шукайте собі виправдань", - додав він.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...