Цифра невтішна: Стало відомо, скільки гідрогенерації втратила Україна після ударів РФ

Україна втратила понад 40% гідрогенерації. Зокрема, йдеться про Каховську гідроелектростанцію (ГЕС), Дніпрогес також наразі практично не працює через значні пошкодження. Про це генеральний директор "Укргідроенерго" Ігор Сирота розповів у телемарафоні, передають Патріоти України.

"Ми, звичайно, втрачаємо і втратили чимало. Ми розуміємо, що Каховку ми втратили повністю. Дніпрогес теж велика, скажімо, там практично на сьогоднішній день не працює станція", — розповів Сирота.

Він також зазначив, що інші гідроелектростанції також перебувають в процесі відновлення, однак в умовах постійних ракетних ударів це стає дедалі складніше.

"Що буде можливо відновити, ми ще не знаємо. До осінньо-зимового періоду стоїть завдання відновитися максимально, але на сьогоднішній день це ще питання дуже складне," — додав гендиректор "Укргідроенерго".

Сирота підкреслив, що відновлення генерації є довгим процесом, оскільки багато обладнання виготовляється за кордоном і має тривалі терміни виробництва.

"Два місяці тому ми втратили більше 40% генерації, і це правда. Обладнання, яке потрібно відновити, виготовляється за кордоном, і термін виготовлення дуже довгий," — зазначив він.

Значні втрати спостерігаються також у тепловій генерації, яка разом із гідроенергетикою є критично важливою для балансування енергосистеми.

"Теплова генерація втратила більше 80%, ми за два місяці втратили більше 40%. Ми розуміємо, що є дефіцит балансуючої генерації, але ми намагаємося максимально зробити те, що можемо," — підкреслив Сирота.

Він висловив занепокоєння щодо майбутньої зими, яка обіцяє бути складною. Попри зусилля з відновлення, точних прогнозів щодо повного відновлення генерації немає, і багато залежить від подальших обстрілів та руйнувань. "Ми плануємо одне, ворог планує інше, тому сьогодні щось прогнозувати дуже важко," — зазначив він.

Гендиректор також наголосив, що вся енергетична генерація, не лише гідроенергетика, має працювати в умовах дефіциту. "Ми намагаємося збалансувати енергосистему, але це ж населення бачить, скільки в пікові години ми відключаємо," — зауважив Сирота.


У цій країні його зобов'язані заарештувати: Путін наступного тижня відвідає Монголію

четвер, 29 серпень 2024, 20:29

Російський диктатор Володимир Путін 3 вересня відвідає з візитом Монголію. Там його можуть заарештувати за ордером Міжнародного кримінального суду. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу Кремля. Як зазначили у Кремлі, Путін від...

Усе складно: Сирський побував на Покровському напрямку та розповів про ситуацію

четвер, 29 серпень 2024, 19:37

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський побував на найгарячішій точці фронту - Покровському напрямку. Про деякі деталі поїздки повідомив у соцмережі Facebook, передають Патріоти України. "Працював декілька днів поспіль у бригадах, які...