Цифра просто вражає: Названо кількість підконтрольних Росії європейських компаній

Європейська комісія випустила звіт щодо ризиків відмивання грошей і фінансування тероризму в ЄС, інформують Патріоти України.

Як повідомляє Spiegel, у звіті ЄК інформує, що в Європі діє майже 31 тисяча компаній, бенефіціарні власники яких походять з Росії. Серед цих компаній є 1400 таких, власники яких нещодавно потрапили під санкції. У звіті враховані 33 таких особи.

В основному ці компанії працюють у сферах нерухомості, будівництва, готельному бізнесі, а також у фінансовому та енергетичному секторах.

При цьому, як наголошують в звіті, деякі олігархи можуть приховувати, що володіють або мають контроль над цими компаніями, через посередників, які зареєстровані в третіх країнах. Також такі приховані компанії можуть мати номінальних акціонерів.

У документі акцентують, що за допомогою підставник компаній зловмисники можуть приховувати не тільки походження та призначення коштів, а й замаскувати фактичного отримувача коштів. Зазначають також, що створення фіктивних компаній залишається легкою справою, тож вони і досі використовуються для переміщення сотень мільйонів євро.

Автори звіту наголошують, що зрештою ці кошти можуть бути використані як для особистого збагачення, так і для дестабілізації в інших країнах.

Що стосується війни в Україні і застосованих у зв’язку з цим санкцій, у звіті зазначено, що належне впровадження заходів ЄС із заморожування активів вимагає ефективного дотримання правил прозорості бенефіціарної власності.

"Розкриття чорних грошових потоків не тільки допомагає захистити демократію та безпеку громадян ЄС, але й сприяє боротьбі з впливом автократій", — йдеться у звіті.

ЄК наголошує на необхідності поліпшення обміну інформацією та "належного" розкриття та моніторингу активів у державах-членах ЄС.

"Західний світ не готовий до звичайної війни": Глава найбільшого збройного концерну Rheinmetall звернувся до політиків Європи

понеділок, 6 травень 2024, 6:42

Армін Паппергер, керівник збройового концерну Rheinmetall, який планує будувати бронетехніку спільно з Україною, закликав значно збільшити військові витрати, щоб зробити Німеччину обороноздатною, передають Патріоти України. «Західний світ не готовий до...

"Вікно можливостей окупанти проґавили": Гетьман оцінив сили росіян на фронті в Україні

понеділок, 6 травень 2024, 6:30

Російські окупаційні війська проґавили "вікно можливостей", яке в них з'явилося на початку року через затримки в постачанні американської військової допомоги Україні. Таку думку висловив в ефірі телеканалу FREEДОМ військовий аналітик, ветеран російсько...