"Тушимо пожежу, затикаємо дірки": Жданов висвітлив ситуацію зі зброєю від країн-партнерок

Та зброя, що ЗСУ отримують від країн-партнерок - грантова допомога. Щодо повного переозброєння, потрібно дочекатися постачання за лендлізом. Про це в етері телеканалу “FreeДом” повідомив військовий експерт Олег Жданов, передають Патріоти України.

"Лендліз - окрема програма. Зброя надійде у великих обсягах. Програма вже працює. Судна з нашим озброєнням вже на підступі до Європи. І там озброєння буде у бригадних комплектах. А те, що ми отримуємо сьогодні і зараз, це грантова допомога від наших країн-партнерок. В основному, це десятки або одиниціразків. Поки ми затикаємо дірки тим озброєнням, яке приходить і гасимо пожежу там, де виникає крайня необхідність", - зазначив Жданов.

Він додав, що наразі катастрофічно постало питання з установками реактивних систем залпового вогню (РСЗВ). "Ми попросили дати сьогодні і зараз. Захід відреагував - так, дають. Сподіваюся, найближчого тижня ми отримаємо РСЗВ і зможемо завдавати вогневої поразки супротивника. Так само, як гаубиці. Щойно вони приходять, вони одразу йдуть на фронт. А от коли ленліз прийде, тоді ми повністю переозброюватимемо наші підрозділи і готуватимемо ту армію, яка проводитиме контрнаступну операцію", - додав експерт.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...