"Тиск із регіонів був сильним": У "Слузі народу" пояснили раптове невдоволення Гончаруком (відео)

Народний депутат від "Слуги народу" Ірина Верещук визнала, що депутати президентської фракції висловлювали невдоволення діями Кабінету міністрів Олексія Гончарука, передають Патріоти України.

"Конфлікту (між "Слугою народу" та урядом. – Ред.) немає. Я представник Кабміну в парламенті і точно знаю, що конфлікту немає. Але є невдоволення", – розповіла Верещук в ефірі програми "Гостре питання" на ObozTV.

За її словами, невдоволення нардепів в основному стосувалося розподілу субвенцій соціально-економічного розвитку: спочатку на 2019-й, а потім і на 2020 рік.

"В рамках першого бюджету 2019-го така субвенція була припинена, вона не виділялася вчасно. Тиск із регіонів був сильним. Мери міст приїжджали, прилітали, приходили в Кабмін, зверталися до новообраних депутатів по мажоритарних округах", – пояснила Верещук.

"Звичайно, цей тиск передавався депутатам, а вони його екстраполювали на Кабінет міністрів і на прем'єра Гончарука. Часто не розуміючи, що все-таки це не від самого Гончарука залежало. Це було комплексним рішенням", – уточнила вона.

Депутат наголосила, що наразі питання вирішене: "проведено аудит, відновлено фінансування". Таким чином, додала Верещук, невдоволення теж поки знято. "Але воно буде. Я до цього готова і розумію. І Гончарук готовий, і депутати готові. Ми всі готові до того, що будуть гострі дебати, важливі дискусії. Але в кінцевому результаті: консенсус як правило, і законопроект – як результат", – запевнила політик.

"Армія РФ веде застарілу війну": Годжес оцінив, чи реальний прорив окупантів вглиб України

четвер, 28 березень 2024, 21:58

Російські війська використовують затримку допомоги для України для інтенсивніших атак. Втім, окупанти не мають ресурсу для здійснення великого прориву. Про це заявив генерал-лейтенант, колишній головнокомандувач збройних сил США в Європі Бен Годжес в е...

"Нех*й шастать": Турецькій авіакомпанії заборонили літати до однієї з країн Європи через зв’язки з Росією

четвер, 28 березень 2024, 21:17

Фінське агентство транспорту та комунікацій Traficom заборонило польоти турецької авіакомпанії Southwind Airlines до Фінляндії через зв'язки з Росією. Про це повідомляє Avianews, передають Патріоти України. "Наша загальна оцінка показує, що значна част...