У Білому домі заявили, що готові надати Україні новітнє озброєння, але є нюанси

На п'ятому місяці повномасштабного військового вторгнення Росії на територію незалежної України ЗСУ як і раніше використовують озброєння, що залишилося з часів СРСР. Про це заявив представник Білого дому Джон Кірбі. Разом з тим він зазначив, що в України є необхідність у більш далекобійній зброї, передають Патріоти України.

"У найперші тижні війни був значний і, я думаю, правильний акцент на тому, щоб Україна отримувала системи, на яких її військові були навчені, знали, як їх використовувати, вже мали їх на озброєнні – колишнє радянське обладнання. У цьому як і раніше є необхідність. Я маю на увазі, що вони досі використовують ці системи", – розповів Кірбі.

За його словами, США готові надати Україні інші західні або американські системи, однак для цього необхідно вивести з бойових дій частину українських військових, щоб навчити їх користуванню зброєю нового зразка.

"Ми хочемо переконатися, що дотримуємося тут правильного балансу: що вони отримують системи, до яких вони звикли, а також системи, які їм потрібні, без зайвого зниження їх бойової готовності в польових умовах", – пояснив Кірбі.

Прем'єр-міністр Греції відповів, чи передаватиме його країна системи ППО для України

четвер, 25 квітень 2024, 23:06

Греція не передаватиме Україні системи протиповітряної оборони Patriot та С-300, незважаючи на тиск з боку ЄС і союзників по НАТО, які просили надати ці системи Києву. Про це заявив прем'єр-міністр Греції Кіріакос Міцотакіс, повідомляють Патріоти Украї...

Пентагон оголосив про новий пакет військової допомоги для України: Що туди входить

четвер, 25 квітень 2024, 21:54

Міністерство оборони США оголосило про новий пакет військової допомоги Україні орієнтовною вартістю $1 мільярд, який має терміново задовольнити критичні потреби України в сфері безпеки та оборони. Оголошення оприлюднили одразу про підписання президенто...