У Чечні був, але не воював: Мазур заперечує участь у бойових діях

Польська прокуратура відпустила Ігоря Мазура на поруки українського консула.

Український ветеран Ігор Мазур, що був затриманий 9 листопада на кордоні в Польщі за запитом Росії, заперечує участь у бойових діях на території Чечні. Про це Мазур заявив у Любліні, повідомляють Патріоти України.

«Я не брав участі у бойових діях. Я був на території Чечні у той час, ми приїхали туди, як журналісти, і я працював у прес-центрі «Вільний Кавказ», - сказав він.

«Українські прикордонники не попереджали мене, що я у списку Інтерполу. Я вже у Польщі був кілька разів після того, як звільнився із ЗСУ. Я був у базі Інтерполу з 2014 року, просто Інтерпол не давав хід цьому. Останні місяці Росія почала активно працювати на міжнародному рівні. Інтерпол здався і включив нас у так званий «чорний список». На жаль, Інтерпол допомагає у цьому Росії», – додав Мазур.

«Ми думали, що будемо в суді відстоювати, щоб Ігоря Мазура не арештували до закінчення процесу екстрадиції, але сьогодні нам вдалося під моє особисте поручительство звільнити Ігоря Мазура. Польська прокуратура пішла нам назустріч. Ігор – на волі, ми будемо ходити на судові процедури. І сподіваємось, що все щасливо закінчиться», – заявив генконсул України у Любліні Василь Павлюк.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...