У Чечні провалилися плани створення полку для війни проти України: Кадиров взявся за "радикальні" заходи

У Чеченській Республіці (РФ) намагалися сформувати новий полк "кадировців", проте навіть загроза позбавлення соціальних виплат не змогла виправити ситуацію з нестачею "добровольців". Чоловіки масово відмовляються приєднуватись до війни проти України, передають Патріоти України.

Про це в коментарі 24 каналу" заявив Іслам Бєлокієв, речник батальйону ім. Шейха Мансура. Він зазначив, що така ситуація спостерігається незважаючи на те, що військова служба – фактично єдина можливість добре заробити в республіці.

"Багато хто запитував, чи підтримує народ Чечні війну в Україні? Чи хоче народ Чечні воювати за Росію проти України? Ось це найяскравіша відповідь від народу Чечні", – сказав представник батальйону ім. Шейха Мансура.

Він зазначив, що місцева влада позбавляє сім'ї соціальних виплат, щоб змусити вступати до нового полку. "І більшою мірою позбавляє жінок, щоб чоловіки йшли воювати", – зазначив Бєлокієв.

Він додав, що речник кадировського парламенту Магомет Даудов публічно заявив: глава Чечні Рамзан Кадиров "особисто зі своїх коштів" виділив приблизно 20 млрд на війну. Однак, де в нього могли взятися ці гроші?

"А він їх просто вкрав у народу. Потім маленьку частину цих вкрадених коштів у формі подачок виділяє на субсидії, соціальні виплати, на незначні будівництва тощо. За це він вимагає абсолютної відданості, щоб люди йшли й гинули на війні в Україні", – підкреслив представник батальйону ім. Шейха Мансура.

Не такого чекали: Удар Ізраїлю по Ірану став ганьбою для російської ППО, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:57

Ізраїль завдав точкового удару у відповідь по Ірану, який атакував його раніше. Як пише американська газета The New York Times, метою атаки стала авіабаза поблизу міста Натанз у провінції Ісфахан. Там іранська влада розвиває власну ядерну програму. Ізр...

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...