У 2,5 рази потужніше найкращих гаубиць: У США розкрили деталі передачі РСЗВ Україні

Сполучені Штати Америки планують надати Україні ракетні системи залпового вогню, здатну вражати цілі на відстані понад 40 миль (64 км). Про таке рішення адміністрації президента Джо Байдена повідомляє авторитетне видання Wall Street Journal з посиланням на офіційних осіб США, передають Патріоти України.

У матеріалі наголошується, що дальність дії РСЗВ, які США планують поставити Україні, приблизно в два з половиною рази більше, ніж у потужних 155-меліметрових гаубиць M777, переданих американською стороною раніше.

Напередодні президент Сполучених Штатів Джо Байден прокоментував питання передачі Україні американських реактивних систем залпового вогню. За словами американського лідера, США не будуть поставляти Україні РСЗВ, здатні вражати територію Росії.

Дебелий шмат з 61-імльярдного "пирога": США готують поставку зброї для ЗСУ на $6 млрд - Politico

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:39

США завершують підготовку одного з найбільших на сьогодні пакетів військової допомоги для України та готуються підписати контракти на постачання зброї та обладнання для Збройних сил України на суму до 6 мільярдів доларів. Про це пише Politico з посилан...

Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...