У Forbes радять Зеленському відірвати підрозділи російських добровольців, котрі успішно наступають у Курській області. Які аргументи наводить видання

фото 59 окрема мотопіхотна бригада імені Якова Гандзюка 6 серпня в Росії заявили, що нібито ЗСУ прорвали кордон у Курській області, там точаться бої, у мережі повідомляють про втрати окупантів і знищення ворожої техніки. Водночас аналітик Forbes Девід Екс вважає це вторгнення "безглуздим і марним", наголошуючи, що сили, задіяні в прориві російського кордону, більше стали б у пригоді на сході, де ЗСУ відступають під російським натиском, зазначають Патріоти України.

"Усе це дуже драматично - але це також ганебна трата дорогоцінних військових ресурсів. У той час як Легіон "Свобода Росії" байдикував у Суджі, місті, що практично не має військової цінності, українські бригади відступали з Нью-Йорка на сході України", - зазначає аналітик.

На його думку, захисники Нью-Йорка, напевно, виграли б від підкріплення, наприклад, від того ж Легіону "Свобода Росії", "який наразі витрачає свої війська і боєприпаси, збираючи кілька російських полонених у прикордонному місті, яке ніхто не очікує, що українські сили утримуватимуть у довгостроковій перспективі".

Він нагадує, що вже було безліч прикордонних рейдів на територію РФ, але жоден із них не призвів до того, що Україна утримала будь-які нові території.

Аналітик прогнозує, що Легіон "Свобода Росії" майже напевно відступить із Суджі протягом кількох днів і цей рейд стане лише крихітною подією в історії російсько-української війни. Водночас легіон міг би допомогти 41-й і 53-й механізованим бригадам утримувати Нью-Йорк.

"Неясно, хто санкціонував рейд у Суджу і які були їхні цілі. Легіон "Свобода Росії" підпорядковується українському розвідувальному управлінню в Києві, але може мати велику свободу дій для планування власних операцій. Можливо, цілі легіонерів здебільшого політичні, а не практичні. Тобто, вони намагаються набрати пропагандистські бали, "вторгаючись" у Росію. Але очевидно, що той, хто дав зелене світло рейду, не зміг оцінити найнагальнішу проблему України: брак добре навченої піхоти", - пише аналітик.

Варто зазначити, що воєнні експерти, як українські так і західні, не раз критикували заяви такого роду від нефахових видань. Адже такого роду операції розробляються і погоджуються на рівні Генштабу, котрий безумовно орієнтується на набагато ширшу інформаційну базу ніж відірвані від контексту подій непрофільні медіа, котрі в гонитві за сенсаціями стають рупорами для експертів сумнівної репутації.

І

середа, 7 серпень 2024, 13:00

Вздовж Керченського мосту окупанти зводять ще одну стаціонарну переправу - соцмережі. У тимчасово окупованому Криму біля Керченського мосту росіяни зводять ще один міст, для якого забивають палі, передають Патріоти України з посиланням на Телеграм-ка...

"Передусім нам два місяці не давали по них працювати": Білоруський доброволець розповів про тактику росіян у Вовчанську

середа, 7 серпень 2024, 11:45

Білоруський доброволець, який воює на боці України, Ігор Янков, відомий за позивним "Янкі", розповів в інтерв'ю УП про роботу його спецпідрозділу у Вовчанську, передають Патріоти України. "У нашого підрозділу було завдання спочатку замінувати певні діл...