У ГУР розповіли, чому окупанти роблять паузу між ракетними ударами і як обирають дату атаки

Російські окупаційні війська роблять вимушену паузу між масованими ракетними ударами по Україні. Певний час терористи витрачають на підготовку, що складається з безлічі складних процесів. Так само для вибору дати чергового обстрілу війська РФ враховують низку факторів. Про це в інтерв'ю "РБК-Україна" розповів представник ГУР Міноборони Вадим Скібіцький, передають Патріоти України.

За його словами, підготовка до масованого ракетного удару включає вибір цілей, проведення розвідки та дорозвідки після попередньої атаки. Крім того, росіяни певний час витрачають на підготовку ракет, екіпажів, літаків, які будуть завдавати удару, та інші питання, пов'язані з координацією.

"Адже застосовуються ще безпілотники для ведення розвідки, бойові літаки-носії. А після завдання ударів знову потрібно провести дорозвідку, уточнити, які результати тощо. Тому тиждень-два – це середній інтервал між використанням ракетного озброєння. Статистика говорить про це", – сказав Скібіцький.

Говорячи про дату чергового масованого обстрілу, представник ГУР зазначив, що Росія може завдати удару раніше, ніж 9-10 січня. Це залежатиме від того, скільки вони будуть застосовувати ракет, скільки на сьогодні в них готово.

"Ми бачимо, що зараз авіація тренується, перелітає з одного аеродрому на інший, є тренування екіпажів із завдання ударів. Тож відбувається процес підготовки до наступного обстрілу. Ще багато буде залежати від погоди. Зараз якраз нормальна погода саме для застосування більш високоточного озброєння. "Шахеди" зараз зазвичай працюють у темну пору, а ракетне озброєння може застосовуватися впродовж доби. І зараз погода, принаймні в Києві, підходить для цього", – прокоментував представник ГУР.

Водночас Скібіцький зазначив, що вибір дати чергового обстрілу – це комплексний чинник. Російські терористи враховують, зокрема, погоду, святкові дати та наявність ракет.

"За Росію вже серйозно взялись": Експерт дав прогноз щодо руйнування режиму у РФ та ставку Заходу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:56

На Заході роблять ставку на поступове руйнування путінського режиму. Поки що немає ознак того, що серед наших союзників мають намір не визнавати легітимність Путіна. Таку думку в ефірі "Еспресо" висловив політичний експерт Максим Розумний, передають Па...

"Коли ти сидиш, скажімо, в Петербурзі": Буданов спрогнозував новий наступ росіян та назвав умову закінчення війни в Україні

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:45

Вже у червні Росія може почати великий наступ, щоб спробувати захопити всю територію Донецької та Луганської областей. Після цього росіяни зосередяться на президентських виборах у Сполучених Штатах Америки та їхніх наслідках. Так вважає очільник Головн...