У кандидата в мери Києва від Коломойського знайдено незадекларований будинок на заповідному Трухановому острові, - ЗМІ (відео)

21 жовтня 2019 року видання “Судовий репортер” звернулось з письмовою заявою до Національного антикорупційного бюро України щодо звинувачень ексгендиректора "1+1 медіа", а нині чинного народного депутата України Ткаченка Олександра Владиславовича у внесенні недостовірних даних до електронної декларації, передають Патріоти України.

Звинувачення полягає в наступному – 20,21 жовтня 2019 року активістом Бондаренком Ярославом Володимировичем було зафіксовано за допомогою відео зйомки факт наявності в народного депутата України Ткаченка Олександра Владиславовича житлового будинку на Трухановому острові, який не внесено до електронної декларації за 2018 рік.

На відео наводяться фото та відео докази за участю Ткаченка Олександра Владиславовича та членів його родини, які взяті з особистої сторінки Ткаченка О.В. у фейсбуці та інших соцмереж. Вони робились систематично в певні періоди часу, починаючи з 2016 року часу біля цього будинку. Тобто, цим підтверджується факт проживання в даному будинку нардепа Ткаченка зі своєю родиною не менше трьох років.

В електронних деклараціях Ткаченка Олександра Владиславовича за 2018 рік на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції, які подані ним як народним депутатом України (подана 29.08.2019 року) та кандидатом на посаду голови КМДА (подана 03.10.2019 року) відсутні будь-які об’єкти нерухомості, окрім двох квартир – одна задекларована його дружиною, а інша ним особисто.

Згідно вимог законодавства суб’єкт декларування повинен задекларувати всі об’єкти нерухомості, що належать йому або членам його сім’ї на праві власності, знаходяться у них в оренді чи на іншому праві користування, незалежно від форми укладення правочину, внаслідок якого набуте таке право. Це включає такі об’єкти нерухомості: земельна ділянка, житловий будинок, квартира, офіс, садовий (дачний) будинок, гараж, інше.

Викладена журналістом інформація свідчить про наявність всіх ознак кримінального правопорушення за ст. 366-1 Кримінального кодексу України, що встановлює відповідальність за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбаченої Законом України “Про запобігання корупції”, або умисне неподання суб’єктом декларування зазначеної декларації.

Відповідальність за цією статтею за подання суб’єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації стосовно майна або іншого об’єкта декларування, що має вартість, настає у випадку, якщо такі відомості відрізняються від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Станом на 01.01.2019 року ця сума становить 480 250 гривень.

Враховуючи вищевикладені обставини, в діях народного депутата України 9-го скликання Ткаченка Олександра Владиславовича з фракції політичної партії «Слуга Народу» вбачається вчинення кримінального правопорушення передбаченого ст. 366-1 Кримінального кодексу України.


З подачі Москви? Лукашенко заявив, що Заходу варто "зіграти з Росією внічию", і заговорив про "зникнення" України

четвер, 25 квітень 2024, 15:56

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко запропонував Заходу "зіграти внічию з Росією". Він пригрозив, що в іншому разі війна може закінчитися "припиненням існування України", передають Патріоти України. Про це білоруський диктатор заяви...

Під ударом буде і Шойгу? Військове відомство Росії склолихув найгучніший скандал за 10 років, - британська розвідка

четвер, 25 квітень 2024, 15:26

Слідчий комітет Росії затримав на два місяці заступника міністра оборони Тимура. Як зазначається у зведенні, Іванову пред'явлено звинувачення у скоєнні злочину, передбаченого частиною 6 статті 290 КК РФ, а саме в отриманні хабаря у великому розмірі. Де...