У Харкові затримали російського агента, який готував теракти (фото)

Співробітники Служби безпеки України викрили російського агента, який готував теракти проти українських льотчиків та спецпризначенців. Про це повідомив речник Управління Службі безпеки України в Харківській області Владислав Абдула, передають Патріоти України.

За даними слідства, чоловік стежив за українськими захисниками, які перебувають на території Харкова. Він намагався встановити місця їхньої тимчасової дислокації й проживання, маршрути пересування на власних автівках. Співробітники СБУ задокументували факти прихованої фото- та відеофіксації чоловіком відповідних місць.

"У "зоні особливої уваги" ворожого агента були військові льотчики, командири спецпідрозділів ЗСУ та співробітники Служби безпеки", — зазначили в СБУ.

Крім того, біля будинку, де проживають українські бійці, знайшли ворожий схрон з вибухівкою. За інформацією СБУ, ворог хотів за допомогою нього вчинити теракти.

Спілкувався з російською спецслужбою чоловік в анонімних месенджерах, розвідувальні дані передавав разом із медіафайлами та прив'язкою до місцевості.

Затримали чоловіка, коли він намагався передати росіянам розвідувальну інформацію. Встановлено, що зловмисником є місцевий житель, якого у листопаді 2022 року завербував співробітник оперативної групи ФСБ у Бєлгородській області А. П. Саліцев. Налагодити зв'язок із росіянами допомагав чоловікові його родич. До завдань, які надавала російська спецслужба чоловіку, входив пошук замаскованих підприємств оборонно-промислового комплексу.

"Встановлено, що сприяння у контактах харків'янина з російською спецслужбою надавав його родич, що проживає на території рф. Крім стеження за українськими захисниками зловмисник виконував ворожі завдання щодо виявлення замаскованих підприємств оборонно-промислового комплексу України. Координати стратегічних об'єктів потрібні були окупантам для проведення прицільних ракетних ударів по місту", — розповіли в СБУ.

Чоловіку оголосили підозру за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України. Його затримали.

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...

Трамп заявив, що для США важливе виживання України, і розкритикував європейців за... недостатню допомогу

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:41

Колишній президент США Дональд Трамп, який у 2024 році також бере участь у виборчій кампанії, у своїй соцмережі Truth Social поставив запитання, "чому Європа не дає більше грошей на допомогу Україні", передають Патріоти України. "Чому Сполучені Штати в...