У Кремля нові проблеми: Німеччина припинила дозвіл на будівництво "Північного потоку-2"

Цього разу втрутилися екологи...

Недержавна організація «Союз охорони природи та біорізноманіття» оскаржила виданий Федеральним морським і гідрографічним агентством дозвіл на будівництво ділянки газопроводу «Північний потік - 2». Аналогічну скаргу подала ще одна природоохоронна організація - Deutsche Umwelthilfe, повідомляють Патріоти України із посиланням на німецьку телерадіокомпанію NDR1.

У Федеральному агентстві підтвердили журналістам подачу екологами скарг, зазначивши, що поява таких заперечень означає, що дія виданого відомством дозволу на проведення робіт припиняється. 15 січня агентство продовжило термін дозволу на будівництво російського газопроводу «Північний потік - 2» до кінця травня. Згідно з повідомленням на сайті регулятора, компанія - оператор газопроводу може розпочати будівельні роботи негайно.

«Північний потік - 2» має доставляти російський газ на експорт в Німеччину в обхід України по дну Балтійського моря. Ряд країн Євросоюзу і США вважають, що проект дасть Москві можливості посилити тиск на ЄС і Україну, на економіку якої значно впливає газовий транзит. Учасники будівництва були піддані американським санкціям. Вони ж загрожують компаніям, які надають непряму підтримку будівельникам, наприклад страховикам. Через це в грудні 2019 року будівництво зупинилося. Тоді залишалося провести близько 160 кілометрів лінії з 1230, велику частину - в данській економічній зоні. Через рік укладання труб продовжилося, зараз дозвіл на будівництво видали всі країни, які мають пряме відношення до проекту.

15 січня оператор газопроводу повідомив газеті Handelsblatt, що роботи по добудові в данських водах знову відкладаються. Ще напередодні компанія заявляла, що роботи почнуться в п'ятницю, новий термін не назвала. Тепер представник компанії говорить, що укладання труб в данських водах може поновитися в кінці січня - початку лютого.

"Головна помилка Зеленського, те що він залишив демократію", - "слуга народу" Богуцька вимагає закрити українцям рота

п’ятниця, 26 квітень 2024, 2:35

"Знаєте, про що я насправді шкодую? Про те, що з прийняттям Воєнного стану не було введено воєнну цензуру. Володимир Зеленський (чи справді, чи з подачі європейських партнерів) залишив демократію під час війни. Це була помилка!!!" - написала Богуцька. ...

Вибори недійсні. Х*ло - узурпатор: Європарламент не визнав легітимність Путіна

п’ятниця, 26 квітень 2024, 1:45

Країни-члени Євросоюзу та міжнародна спільнота не повинні визнавати результати "виборів" 15-17 березня у Росії, за результатами яких "переможцем" оголосили Володимира Путіна. Відповідну резолюцію прийняв Європарламент у четвер, 25 квітня. Документ підт...