У момент обстрілу роздавав людям плов: У Чугуєві під час ракетного удару загинув волонтер-узбек - у нього залишилося четверо дітей

У місті Чугуїв Харківської області через російську ракетну атаку по Будинку культури загинув уродженець Узбекистану Сардор Хакімов, який годував людей безкоштовними обідами як волонтер. Тіло 36-річного батька чотирьох дітей знайшли під завалами, передають Патріоти України.

За наявними даними, 25 липня, в день трагедії, чоловік саме готував плов у підвальному приміщенні будівлі, по якій вдарили окупанти. Про це пише "Радіо Свобода".

"Його знав весь Чугуїв. Усі до кінця сподівалися, що Сардор Хакімов живий. Він завжди посміхався, був таким позитивним", – розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Зазначається, що з 2000 року Хакімов проживав у Сєвєродонецьку Луганської області. Після війни у 2014 році переїхав до Чугуєва.

Коли 24 лютого розпочалося повномасштабне російське вторгнення, чоловік відправив свою родину до Узбекистану, а сам залишився на Харківщині, щоб допомагати українцям.У Чугуєві в Хакімова був свій бізнес – узбецька їдальня та магазин спецій.

"Ніхто не забуде його смачний плов, соковитий шашлик і шурпу! Він був дуже хорошою і доброю людиною! Завжди допомагав, йшов назустріч і в будь-яких ситуаціях залишався людиною! Дуже боляче! Досі не можу повірити, що ми втратили його", – написав у Telegram знайомий загиблого, волонтер Руслан Овчаренко.

Під час ракетної атаки ворога в Будинку культури також перебував брат Сардора Мансур Хакімов. Він також опинився під завалами, але вижив.

Намагалася вплинути на Європарламент: У Польщі викрили шпигунську мережу Росії

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:50

Сайт Voice of Europe, який просуває російську пропаганду, країна-агресор Росія використовувала, зокрема, для послаблення позицій Польщі в Європейському союзі. Про це повідомив "Радіо Свобода" речник міністра-координатора спеціальних служб Польщі Яцек ...

Є вагома причина: Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпіади у Парижі,

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:30

Спецслужби Франції рекомендують скасувати церемонію відкриття Олімпійських ігор у Парижі. Побоювання, зокрема, викликані терактом у Підмосков'ї, передають Патріоти України з посиланням на Europe 1. Джерело видання у головному управлінні внутрішньої без...