У Москві "мобіки" ховаються у психлікарні, щоб не потрапити на війну проти України


У Москві громадяни держави-терориста Росії, яких намагаються мобілізувати в окупаційну армію, ховаються у психіатричних лікарнях. Росіяни не мають діагнозів, але платять лікарям, щоб отримати "лікування" та довідку про непридатність до служби. Ті, хто встиг побувати на війні і повернувся з легкою контузією, дають хабарі, щоб їм поставили важкі діагнози, які дозволять уникнути повернення на фронт. Про це повідомляє Telegram-канал "Можемо пояснити", передають Патріоти України.

Десятки мобілізованих росіян помітили у 11-му відділенні психіатричної клінічної лікарні №1 ім. Алексєєва. За щомісячну плату завідувачу відділення окупанти отримують "лікування" та діагноз, який забороняє їм служити в армії.

За інформацією росЗМІ, всього у відділенні лежать 45 осіб, із них близько 15-20 солдатів. При цьому контрактників серед "пацієнтів" немає – лише мобілізовані.

Джерела у лікарні розповіли, що більшість "пацієнтів" скаржилися на офіцерський склад. Окупанти розповідають, що керівництво армії РФ краде гуманітарну допомогу, а потім продає солдатам за величезні гроші. Мобілізовані розповіли, що через крадіжки окупантам не вистачає екіпірування та провізії.

"Їх колють хіба що вітамінами. Вони справді були контужені, але хтось через зв'язки та гроші зумів домовитися, щоб після контузії їм поставили посттравматичний синдром тяжкого ступеня, щоб залишитися у клініці та не повертатися на "СВО"", – йдеться у повідомленні.

Можна рятувати сотні, якщо не тисячі життів на місяць: Україна запустила в серійне виробництво робота Ratel Н для евакуації поранених з поля бою

субота, 27 липень 2024, 15:00

Робот Ratel Н розробки Brave1 може транспортувати одразу двох поранених, він уже пройшов польові випробування та запущений у серійне виробництво. Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передають Патріоти України. "Ratel Н розро...

Шалені підйомні вже не ваблять потенційних 200-х: Росія має серйозні проблеми з набором нових контрактників - ГУР

субота, 27 липень 2024, 14:15

Росія нині має серйозні труднощі з виконанням плану набору нових контрактників. Про це заявив речник Головного управління розвідки Міністерства оборони Андрій Юсов в ефірі телемарафону Єдині новини, передають Патріоти України. Таким чином розвідник про...