У МВС підрахували, скільки диверсантів затримали з початку повномасштабної війни

Правоохоронці розкрили 88 російських диверсійно-розвідувальних груп з початку повномасштабної війни в Україні. Всього затримано майже 800 диверсантів. Про це розповів перший заступник міністра внутрішніх справ Євген Єнін, передають Патріоти України.

"Не можна сказати, що вони зникли. Тільки за перші два тижні травня нашими правоохоронцями виявлено на території України одну ДРГ і затримано 43 особи, причетних до диверсійної діяльності, з них 18 в Києві", - зазначив заступник голови МВС.

За його словами, російські агенти досі веде партизанську війну, збирають інформацію і можуть коригувати вогонь. "Ми відпрацьовуємо цілий ряд регіонів: криміналітет, проросійські рухи і угруповання. Першою була Одеська область, де в результаті обшуків поліція виявила величезні арсенали та навіть інструкції з диверсійно-розвідувальної діяльності. Скільки ще таких груп знаходяться в" сплячому режимі" в інших регіонах - будемо з'ясовувати", - розповів Єнін.

"Звісно, не все оголошується публічно": Глава МЗС Латвії натякнула, що Україна має право бити західною зброєю по території Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 7:30

Україна має повне право завдавати ударів по території держави-агресорки - Росії. При цьому деякі з західних партнерів не проти того, аби робили українські воїни це за допомогою західних озброєнь. Окремі країни Заходу вже надали відповідні дозволи украї...