У Німеччині знову заявили, що не планують постачати Leopard Україні, і назвали причину

Експерт із зовнішньої політики правлячої Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Міхаель Мюллер заявив, що федеральний уряд не планує постачати танки Leopard Україні. Він пояснив це тим, що таке озброєння може бути передано лише "у координації з партнерами по НАТО", передають Патріоти України.

Про це пише видання ZDF. За словами Мюллера, союзники з НАТО, зокрема, США та Франція, не передають Києву танки такого типу, тому і Німеччина не буде одноосібно приймати таке рішення.

"Це, безумовно, залишиться в рамках нашої зовнішньополітичної лінії, щоб не було жодних непродуманих одноосібних зусиль", – зазначив він. Політик заявив, що на користь Берліна уникати "перетворення НАТО у бік війни" Росії проти України.

"Це була б ескалація, яку ніхто з нас не хоче собі уявити, якби НАТО стала стороною прямої війни проти Росії", – пояснив він.

За словами Мюллера, Україна й у минулому неодноразово зверталася з проханнями щодо підтримки проти Росії, такими як створення безпольотної зони або постачання винищувачів, які партнери НАТО не могли виконати.

Однак безсумнівно те, що Німеччина підтримує Україну "найсучаснішою зброєю" "доти, доки це необхідно". Мюллер захищає політику канцлера Олафа Шольца щодо України, заявивши, що "Німеччина лідирує з широким спектром допомоги, яка також включає гуманітарну підтримку, таку як прийом мільйона українських біженців.

Військовий дезертирував до росіян та став "чиновником"

понеділок, 29 квітень 2024, 22:17

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру військовому, який самовільно залишив військову частину та перейшов на бік ворога. Імовірно, йдеться про 2022 рік, зазначають Патріоти України. "Він добровільно пішов на співпрацю з ворогом,...

Окупанти вдарили по Харкову та області авіабомбами, є руйнування та поранені

понеділок, 29 квітень 2024, 21:16

Ввечері у понеділок, 29 квітня 2024 року, російські окупаційні війська завдали ударів по Харкову та області. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов, передають Патріоти України. Зазначається, що ворог завдав удару по Київському району ...