У ПМР перекинули "вагнерівців" та ФСБшників: Жданов оцінив ймовірність атаки на Одещину

У невизнане Придністров'я дійсно могли стягнути "вагнерівців" через територію Румунії. Але вони становлять більшу загрозу для Молдови, ніж для України. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, коментуючи можливий наступ найманців на Одеську область, передають Патріоти України.

За його словами, Україна повністю готова до ймовірних атак з боку Придністров'я. Втім, станом на зараз вони малоймовірні.

"Там (у Придністров'ї) розпочалися мітинги на тлі підвищення тарифів. Цілком можливо, що туди перекинули працівників ФСБ, ймовірно й найманців ПВК "Вагнера", для того, щоб здійснювати вогневу підтримку дій провокаторів. Це все спрямовано проти Молдови. Це в жодному разі не спрямовано проти України. В нас достатньо військ, в нас укріплений кордони з Молдовою, зокрема з Придністров'ям", - зазначив Жданов.

Експерт нагадав, що окупанти не пішли з боку Придністров'я, коли була загроза висадки десанту. За його словами, росіяни могли атакувати з Придністров'я, якщо основне угрупування російських військ дісталося б до Одеси. Жданов додав, що в ПМР перебуває до 3 тисяч військових, але кадрових російських військових дуже мало.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...