У Польщі накрили мережу російських агентів, троє шпигунів втекли від покарання

У Польщі троє шпигунів РФ втекли від покарання

Двох громадян України та одну білоруску в грудні 2023 року було засуджено в Польщі за шпигунство на користь Росії. Шпигуни дістали тюремні строки позбавлення волі, але оскільки на момент винесення вироку вони не перебували під арештом, то змогли втекли від правосуддя. Про це повідомляє місцева газета Rzeczpospolita.

ЗМІ зазначає, що 44-річного Ярослава Б. було засуджено до року та місяця в'язниці. Проте він тричі проігнорував приписи відбути покарання.

Друга підозрювана, 20-річна білоруска Марія М., подала заяву про умовно-дострокове звільнення, але не прийшла до суду у Варшаві, який мав розглянути її клопотання. Тепер вона теж має бути заарештована.

Третій шпигун, Артур М., на момент скоєння злочину був неповнолітнім (16 років), тому суд призначив йому навчання в притулку, але й це рішення не було виконане.

"Згідно з обвинуваченням, Артур М., хоч і був наймолодшим, відіграв значну роль. Він купив камери для спостереження", - йдеться в повідомленні.

Всі інші російські агенти відбувають покарання, додає видання.

ЗМІ нагадало, що за інформацією Агентства внутрішньої безпеки Польщі, група з 17 осіб спостерігала за переміщенням вантажів залізницями, готувала диверсії та вела пропаганду проти НАТО, Польщі та політики польського уряду перед листопадовими виборами до Сейму. Серед цих осіб були и троє підозрюваних, які нині переховуються від польського правосуддя.

У цій справі було засуджено загалом 15 осіб. Іще двоє підозрюваних під час судового засідання відмовилися від визнання вини, тому їхні вироки будуть винесені окремо.

Окупанти тиснуть на Покровському напрямку: Генштаб розповів, де саме концентрує зусилля ворог

середа, 26 червень 2024, 16:37

З початку доби російські окупанти найбільшу активність проявляють на Покровському і Лиманському напрямках. Загальна кількість бойових зіткнень на лінії фронту збільшилась до 50, передають Патріоти України. з посиланням на зведення Генштабу на 13:00. "...

"Поки замість тюрми п*дори будуть отримувати підвищення...": Морпіхи відверто розповіли про бойового генерала Содоля

середа, 26 червень 2024, 15:59

Бійці морської піхоти, які брали участь у боях на Кринках, розкритикували колишнього керівника морпіхів та екскомандувача Об'єднаних сил ЗСУ Юрія Содоля. Про це український військовий, який захотів залишитися анонімним, розповів LIGA.net, передають Пат...