У Росії після втечі з Херсона згадали про Мінські домовленості й розмріялися про "примус" України

Після того, як окупаційні війська РФ втекли з Херсона, у Кремлі несподівано згадали про Мінські домовленості. Там вважають, що Україну потрібно "примушувати" до їхнього виконання, а також розмріялися про нормалізацію відносин із Києвом після "відходу нинішньої української влади", передають Патріоти України.

З такою заявою виступив віцеспікер Ради Федерації Костянтин Косачов, передає пропагандистське агентство ТАСС. Політик країни-агресора продовжив кремлівську риторику про те, що мешканців Одеси та Дніпра офіційний Київ нібито "вважає терористами".

"Я не чекаю нічого хорошого від нинішньої влади України. Вона перебуває у полоні власних попередніх дій, ідеологічних установок. Свободи маневру у неї немає. Реальна нормалізація, на мою думку, можлива лише після зміни влади в Україні. Сподіваюся, цього разу вона відбудеться конституційним шляхом", – розмріявся пропагандист.

Він висловив переконання, що потрібно "примушувати Україну до виконання зобов'язань", закладених у Мінських домовленостях. Хоча сам визнав, що вони вже втратили свою силу в тому вигляді, в якому були прописані в 2014 та 2015 роках.

"Але не втратив чинності принцип, який був у них закладений: внутрішній конфлікт в Україні не має військового вирішення, він має бути вирішений політичним шляхом через діалог влади з власним населенням", – переповів Косачов байку, яка поширюється Кремлем.

На думку політика країни-агресора, жителі Одеської, Дніпропетровської та інших областей України "можуть змінити свій статус", якщо влада нібито продовжить "розглядати їх як терористів і сепаратистів" і, мовляв, буде "відмовлятися із ними розмовляти". "Якщо Київ перестане розмовляти з ними мовою сили, багато може змінитися", – придумав собі щось віцеспікер Радфеду РФ.

Удар по шкільному стадіону в Харкові: Постраждали сім людей, в тому числі діти

середа, 8 травень 2024, 20:00

Унаслідок російського удару по спортмайданчику в Харкові вдень у середу, 8 травня, постраждали семеро людей, зокрема діти. Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура в Telegram, передають Патріоти України. За інформацією слідства, вдень 8 травня ...

Під час боїв за Київ зливала ворогу геолокації ЗСУ: СБУ затримала місцеву жительку

середа, 8 травень 2024, 17:47

Служба безпеки України затримала місцеву жительку Київщини, яка під час боїв за столицю передавала ворогу геолокації оборонних пунктів українських Збройних сил Про це повідомляє СБУ. Відповідно до інформації слідства, жінка була в складі агентурного ап...