У Росії розпочались маневри "Кавказ-2020": ЗСУ вживають заходів проти можливого вторгнення з півдня

Під приводом навчань держава-агресор сконцентрувала критичну кількість військ та засобів для вторгнення в найслабкішій ділянці української оборони - азово-чорноморського регіону. ЗС РФ готові виконати будь-який наказ, котрий надійде з Кремля

У Росії розпочались навчання «Кавказ-2020»

На Кубані розпочались стратегічні навчання збройних сил РФ «Кавказ-2020», повідомляють Патріоти України з посиланням на відомство Шойгу. Терміни «Кавказ-2020» заплановані з 21 по 26 вересня 2020 року.

Загалом у маневрах мають взяти участь близько 80 тисяч військовослужбовців. Окрім участь військових Росії також заплановане залучення невеликих підрозділів з Вірменії, Білорусі, Китаю, М’янми та Пакистану, котрі не кількісно ні якісно не можуть вплинути на загальний перебіг подій, зокрема корективи з Москви. Іноземні контингенти сукупно становлять до тисячі військових.

Ілюстрація до новини. Військові Росії.

В рамках спостерігачів візьмуть участь військові з Азербайджану, Індонезії, Ірану, Казахстану, Таджикистану та Шрі-Ланки.

Основний етап тренувань відбуватиметься на полігонах «Прудбой», «Ашулук», «Капустин Яр», а також наземних авіаційних полігонах «Арзгирский» та «Копанской».

Райони проведення навчань «Кавказ-2020» Мапа: Міністерство оборони України

Окрім наземної компоненти в акваторіях Чорного та Каспійського морів будуть відпрацьовані дії угрупувань Чорноморського флоту та Каспійської флотилії ВМФ Росії, у Каспії до них долучаться військові кораблі з Ірану. Очікується залучення до 250 танків, 450 бойових машин піхоти та БТР, а також близько 200 артилерійських систем та реактивних систем залпового вогню.

Напередодні початку дій 80-тисячного угрупування військ держави-агресора на південних та південно-східних межах України ЗСУ розпочали спільні навчання "Об’єднані зусилля-2020", в ході котрих задіяно новітні озброєння України та з відбірні підрозділи НАТО, а також, де факто, що найбільш вражаюче, стратегічна авіація США.

"Повільно варити Україну до смерті": Представник американських демократів розніс альтернативний закон Джонсона

вівторок, 16 квітень 2024, 22:02

Конгресу США знадобиться щонайменше два місяці, щоб провести через усі формальні процедури альтернативний законопроект про військову допомогу Україні, який пропонує спікер Палати представників Майк Джонсон. Про це заявив високопоставлений представник Д...

Шукали інформацію про військові навчання: Румунія заявила, що серед біженців з України "затесалися" російські шпигуни

вівторок, 16 квітень 2024, 21:02

Румунія стала мішенню для мережі російських шпигунів, які намагалися зібрати інформацію про військові навчання та допомогу Україні. Можливі шпигуни потрапили до країни, ховаючись між українських біженців. Про це йдеться звіті Вищої ради національної об...