У Росії збираються оголосити боротьбу із власними "нацистами", - ГУР Міноборони

Найближчим часом російська пропаганда та “агенти впливу” в різних країнах світу із подачі спецслужб РФ розпочнуть дискредитацію прагнення народів цієї країни до самовизначення. Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони, передають Патріоти України.

Під час масштабної кампанії в інформаційній та політичній сферах буде поширюватися думка про агресивний, терористичний чи навіть “нацистський” характер будь-яких національних рухів.

“Мета цієї кампанії – зірвати міжнародну підтримку права народів на захист своїх прав, мови, культури. Окрім цього, сформувати в середині українського суспільства негативне ставлення до народів РФ, які потерпають від імперської політики”, - йдеться у повідомленні.

В українській розвідці наголосили, що традиційно під ударом російської пропаганди насамперед опиняться народи Кавказу, які активно виборюють своє право на самовизначення. Зокрема, мова йде про чеченську опозицію.

“Військово-політичне керівництво РФ та режим Путіна розглядають національно-визвольні рухи як одну з ключових загроз єдності та навіть самого існування Росії. Саме їхнє виникнення сприймається як фактор нестабільності та викликає жорстку протидію з боку кремлівської верхівки”, - пояснюють в українській розвідці.

ГУР Міноборони закликає критично ставитися до маніпулятивних повідомлень такого гатунку, незалежно від імені спікера, який їх розповсюджує, адже під виглядом “лідерів думок” можуть бути приховані так звані російські “агенти впливу”.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...