У російської армії бракує ресурсів навіть для захоплення Бахмута, такого важливого для подальшого наступу на Донбасі, - Інститут вивчення війни

Інститут вивчення війни (ISW) припускає, що російські загарбники зосередяться на наступах на Бахмут і навколо Донецька, однак успіхів не матимуть. передають Патріоти України.

Згідно висновків ISW, ймовірно, російські війська воліють наступальні операції в напрямку Бахмута і навколо міста Донецька шляхом зусиль по взяттю Сіверська і Слов'янська.

Російське командування, ймовірно, намагається використати нещодавні досягнення в Новолуганському районі, щоб посилити наступ на Бахмут зі сходу. Їх зусилля навколо Донецька імовірно спрямовані на те, щоб витіснити українські сили з-під артилерійської зони дії міста.

Вони також можуть мати на меті отримати якомога більше позицій у Донецькій області до запланованих референдумів у вересні.

Інститут припускає, що дуже малоймовірно, що російські наступальні операції закінчаться захопленням Бахмута або досягненням успіхів на захід від Донецька, навіть якщо їм вдасться взяти міста Авдіївка і Піски.

Ключові висновки аналітиків інституту по перебігу війни:

  • Російські війська вели наземні штурми навколо Бахмута і околиць міста Донецька, а також на південний захід від Ізюма. Один штурм на схід від Бахмута досяг обмежених успіхів.
  • Окупанти не проводили наземних штурмів біля Сіверська, що свідчить про те, що вони депріоритезують операції в цьому районі.
  • Супутникові знімки показали, що російські підкріплення зосереджені біля українського кордону на наземній лінії зв'язку, що веде в бік Ізюма.
  • Українські війська превентивними артилерійськими ударами зірвали російський штурм у Херсонській області.
  • Українські офіційні особи стверджують, що пошкодження залізничного мосту через Дніпро біля Херсона унеможливило російські війська поповнювати свої позиції на західному березі річки залізницею.
  • Супутникові знімки з геолокацією показали нарощування російської армії в період з 19 червня по 28 липня в Уразово Бєлгородської області, в 12 км на схід від кордону.
  • Можливо, російські війська збільшують кількість військової техніки в цьому районі, щоб підтримати наступ з Ізюма на захід, оскільки накопичення знаходиться всього в 55 км на північний схід від російських наземних ліній зв'язку в Куп'янську, які з'єднуються як з Ізюмом, так і з населеними пунктами на південь від міста Харкова.

    Крім того, інститут повідомляє, що 30 липня в Херсонському державному університеті російська окупаційна влада провела запланований форум "ми разом з Росією", продовжуючи створювати умови для проведення фальсифікованого референдуму на окупованих територіях Херсонської області.

    Якщо НАТО розмістить ядерні об'єкти: У МЗС РФ пригрозили вдарити по Польщі

    четвер, 25 квітень 2024, 20:29

    У разі розміщення в Польщі ядерних об'єктів країн НАТО вони стануть "законною воєнною ціллю" для Росії. Про це заявив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков, повідомляє пропагандистське агентство ТАСС, передають Патріоти України. За його...

    Генсек НАТО уперше здійснив політ на винищувачі Eurofighter (фото)

    четвер, 25 квітень 2024, 19:27

    Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг під час візиту до Німеччини 25 квітня вперше політав на винищувачі Eurofighter. Про це у четвер, 25 квітня, повідомила пресслужба Північноатлантичного альянсу, передають Патріоти України. Столтенберг здійснив п...