У розвідці США визнали, що недооцінили бойову майстерність ЗСУ, - Associated Press

Американська розвідка недооцінила "здатність до опору" України та українців в умовах нападу Росії. Тепер спецслужби США активно переглядають свої методики аналізу, повідомляє агентство Associated Press з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

За їхніми словами, зараз американські розвідники розглядаються два ключові питання: а) чому Росія воює погано?, б) Чому Україна захищається краще, ніж від неї очікували Західні розвідки?

Аналітики відзначають, що у нинішньої російської армії практично немає досвіду ведень великих наземних операцій (оскільки Кремль в останні десятиліття вважав за краще вести "гібридні війни"). Тобто, багато з розпіарених кремлівської пропаганди військових можливостей в реальності не існують.

Далі - в російській армії проблеми з моральним станом, проблеми з алкогольною та наркотичною залежністю бійців, а також немає досвідченого молодшого командного складу.

Як каже генерал Скотт Беррієр - директор розвідувального управління Пентагону, в березні він вважав, що українці були не настільки добре підготовлені до війни з РФ, як слід було б.

"Тому я ставив під сумнів їхнє бажання боротися. Це була погана оцінка з мого боку, тому що вони борються хоробро і гідно і приймають правильні рішення", - говорить він.

На думку одного з високопоставлених американських чиновників Зеленський до цього ніколи не проходив через кризу такого рівня, з яким зіткнулася його країна. При цьому він отримав всесвітнє визнання за те, що після початку вторгнення відмовився покинути країну і зумів взяти ситуацію під контроль.

Прим цьому директор Національної розвідки США Авріл Хейнс (Director of National Intelligence) стверджувала - Національна рада з розвідки (National Intelligence Council) активно оцінює і ретельно аналізує такі фактори російсько-української війни як "воля до боротьби" і "здатність до боротьби". Хейнс сказала, що обидва таких показника досить складні для ефективного аналізу, але фахівці розглядають різні методології.

Нагадаємо, раніше представники британської розвідки провели аналіз і прийшли до висновку, що еліта російської армії (повітряно-десантні війська) зазнала в Україні цілий ряд великих невдач.

В першу чергу - провалом закінчився наступ РФ на Київ через Гостомель в березні. Там російські десантники так не зуміли захопити місцевий аеродром. Іншою великою невдачею ВДВ стала їхня поразка в районі переправи в Білогорівці і в жорстких під Ізюмом (Харківщина).

Пізніше в британському Міністерстві оборони дійшли висновку, що українська армія зберігає потрібний рівень контролю над фронтом в районі Сєвєродонецька.

"Хоча зараз це головне зусилля Росії, ця операція є лише частиною російської кампанії по захопленню Донбасу. Якщо лінія фронту на Донбасі зрушить далі на захід, це розширить шляхи сполучення Росії і, ймовірно, призведе до того, що її сили зіткнуться з подальшими труднощами з матеріально-технічним постачанням", – заявили в британській розвідці.

Якраз проводив дорозвідку: СБУ затримала зрадника, який допомагав скоригувати ракетний удар по ТЕС та військовому шпиталю у Дніпрі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 11:44

Служба безпеки України затримала мешканця Дніпра, за підозрою у роботі на російські спецслужби. Його звинувачують у зборі інформації для коригування ракетного удару армії РФ по військовому шпиталю та ТЕС у Дніпрі. Про це СБУ повідомила у четвер, 28 бер...

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...