У Севастополі залишився лише один корабель із ППО, атаки проводились новими дронами-камікадзе українського виробництва, - росЗМІ

У Севастополі залишився лише один корабель із ППО, атаки проводились новими дронами-камікадзе українського виробництва, – росЗМІ

Чорноморський флот окупантів внаслідок вибухів у бухті Севастополя міг зазнати серйозніших втрат, ніж було заявлено офіційно. У РФ підтвердили лише пошкодження тральщика "Іван Голубець", проте постраждати міг і флагман, фрегат проєкту 11356Р "Адмірал Макаров". Про це повідомляють російські ЗМІ та Telegram-канали, посилаючись на джерела у штабі Чорноморського флоту, передають Патріоти України.

Зазначається, що у зв'язку з цим у строю в Севастополі залишається лише один корабель із серйозною ППО. Так, за даними ЗМІ, із фрегатом "Адмірал Макаров" ситуація нібито така: у корабля пошкоджені обидві надбудови, а радіолокаційне обладнання, системи управління вогнем та системи зв'язку виведені з ладу. Також нібито є поранені.

На ремонт флагмана може піти від двох-трьох тижнів до півтора-двох місяців. Крім "Адмірала Макарова" результати "бавовни" у бухті нібито виглядають так:

– пошкоджено, а можливо й напівзатоплене транспортне судно;

– потоплено катер – або десантний проєкту "Серна", або ракетний проєкту "Молнія";

– пошкоджено тральщик "Іван Голубець" – на судні була пожежа;

– поверхневі пошкодження отримали великий десантний корабель та декілька допоміжних суден;

– знищено напівпорожнє паливосховище та складські споруди на березі, які також продовжували горіти.

"За інформацією від іншого джерела, потоплено вантажне військове судно, а не десантний або ракетний катер", – пишуть росЗМІ. Також, за даними їхніх джерел, нібито є 4-7 загиблих та 15-20 поранених. Серед постраждалих переважно вахтові.

"Наскільки нам відомо, атаки проводились новими дронами-камікадзе українського виробництва. Бойове навантаження такого апарату – до 75 кг, дальність – 1000-1200 км.

Міністерство оборони РФ заявило, що пошкоджено лише морський тральщик "Іван Голубець" та боно-мережеву загородження гавані, а також прозвітували про знищення всіх дронів. В останньому твердженні сумніватися не доводиться, тому що атаки проводилися дронами-камікадзе, які знищилися, потрапивши по цілях", – констатують росЗМІ.

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...