У Туреччині стали відомі перші результати виборів

Сьогодні, 28 травня, у Туреччині відбувся другий тур президентських виборів. Вибочі дільниці закрились рівно о 17.00 за місцевим часом. Виборці обирали поміж двох кандидатів – чинним президентом Реджепом Тайїпом Ердоганом та лідером опозиції Кемалем Киличдароглу, нагадують Патріоти України.

Уже за годину після початку підрахунку голосів, Вища виборча рада Туреччини скасувала заборону на публікації про результати виборів, починаючи з 18:15 за місцевим часом.

Cтаном на 19.45 Опозиційне агентство Anka, яке тривалий час повідомляло про лідерство кандидата від опозиції Кемаля Киличдароглу, наводить такі дані: Ердоган - 51,8%, Киличдароглу– 48,2% після розкриття 96,7% урн. Лояльне до чинного президента видання Yeni Safak наводить такі дані: За Ердоган проголосували – 52,2%, Киличдароглу – 47,8% після розкриття 96,6% урн. Перші офіційні дані опублікувала і Вища виборча рада Туреччини: за підсумками опрацювання близько 54% бюлетенів у Ердогана 54,47% голосів, у Киличдароглу – 45,53% голосів.

Станом на 18.50. Було опрацьовано 66,66% голосів. 54,78% – Ердоган, 45,22% – Киличдаролу.

Станом на 18.15 в Туреччині опрацювали 55% бюлетенів. Реджеп Ердоган лідирує – він набрав 55,26% голосів. Тим часом його опонент має лише 44,7%.

На своїй сторінці у Twitter Президент Реджеп Таїп Ердоган зазначив наступне: «Настав час захищати волю нашого народу до останнього. Хочу подякувати кожному зі своїх колег, які з самого ранку були на виборчих дільницях, біля виборчих урн. Запрошую всіх своїх побратимів захистити голоси до підтвердження результатів», – написав він.

У коментарі турецьким ЗМІ, голова Вищої виборчої ради Туреччини Ахмет Йенер повідомив, що проблем із надходженням даних з виборчих комісій поки немає за процесом підрахунку слідкують представники обох кандидатів на посаду президента. Він закликав громадськість та журналістів спиратись лише на офіційні результати, які надає Вища виборча рада Туреччини.

Нагадаємо, за підсумками першого туру голосування 14 травня жоден із кандидатів не набрав 50 відсотків голосів, а право виходу до другого туру отримали кандидат від «Союзу народу», чинний президент Реджеп Тайїп Ердоган (49,52%) та кандидат від «Союзу нації», лідер Республіканської народної партії Кемаль Киличдароглу (44,88 %).

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...