У війні на виснаження Росія не зможе протриматися довше України, - генерал США

У війні на виснаження Російська Федерація не зможе протриматися довше України. Про це заявив голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі, передають Патріоти України.

На брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-9"), яке відбулось у Брюсселі, генерал США наголосив, що в ході війни Україна продемонструвала неймовірну винахідливість і показала, як можна інтегрувати багато бойових можливостей, аби адаптуватися до зміни динаміки на полі бою. "Українці поєднали незламну волю з інноваційними тактиками, що дало можливість звільнити їхню країну", - сказав Міллі.

Водночас, за його словами, Росія натомість веде дуже дорогу війну на виснаження, а Україна "ефективно використовує свої асиметричні переваги для самозахисту". "І найбільш важлива асиметрична перевага, яку вони мають, - це мужність, стійкість і тактичні навички... Ця війна є надзвичайно динамічною. Україна сьогодні бореться, проходить навчання і розвиває майбутні операції", - додав Міллі.

Він додав, що Україна інтегруватиме сучасні види західних бронетранспортерів, бойових машин піхоти і танків із вихідним артилерійським вогнем для досягнення "ефекту синхронізованих наземних маневрів".

"Коли Росія веде досить довгу війну, вони (росіяни) не зможуть протриматися довше українського народу і групи союзників та партнерів, які зустрілися сьогодні", - наголосив Міллі.

Генерал США додав, що мета США і союзників була визначена вищим керівництвом цих країн. Вона полягає у тому, аби підтримати міжнародний порядок, заснований на правилах. Зокрема, як сказав Міллі, йдеться про порядок, коли відкидається ідея, що великі потужні держави можуть нападати на менші держави, і що кордони держав не можуть змінюватися лише шляхом застосування агресивної сили.

Він нагадав, що Україна не залишалась сам на сам у війні з Росією, і про це свідчить сьогоднішня зустріч представників 54 країн у форматі "Рамштайн". Міллі запевнив у подальшій підтримці України.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...