У закордонного постачальника: Український оборонний завод купив обладнання 1920-х років на $1,7 млн

Контррозвідники та слідчі спецслужби встановили, що керівництво об’єднання підписало завідомо збитковий договір.

Колишнє керівництво провідного заводу в оборонній сфері підозрюється у розтраті $1,7 млн призначених на придбання виробничої лінії для виготовлення патронів. Про це повідомляє прес-центр СБУ, передають Патріоти України.

"Служба безпеки України підозрює колишнє керівництво одного з провідних казенних науково-виробничих об’єднань у розтраті бюджетних коштів в особливо великих розмірах. Посадовці імпортували з-за кордону верстати на 1,7 мільйона доларів, що фактично виявилися металобрухтом", - йдеться у повідомленні.

За даними досудового розслідування, науково-виробниче об’єднання уклало з ДП "Український центр "Безпека" угоду на поставки патронів, що життєво необхідні для боєздатності українського війська. Відповідно до умов контракту сучасну виробничу лінію для їх виготовлення завод мав придбати в іноземної компанії.

Контррозвідники та слідчі спецслужби встановили, що керівництво об’єднання підписало завідомо збитковий договір із закордонним постачальником. Як наслідок, до країни було імпортовано застаріле, технологічно несправне та невідповідне умовам контракту обладнання. Більшість із завезених верстатів були виготовлені ще в 20-х роках минулого століття. Відповідно, вони мають значний ступінь зношеності і взагалі не призначені для виготовлення патронів необхідного калібру. Також іноземна сторона не виконала передбачені контрактом зобов`язання щодо введення лінії в експлуатацію.

Дії посадовців призвели до зриву низки поставок дефіцитних боєприпасів для потреб Збройних сил України та інших військових формувань, що завдало суттєвої шкоди обороноздатності держави, наголосили в СБУ.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінально кодексу України. Одному із колишніх керівників науково-виробничого об’єднання повідомлено про підозру. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

Окуповані території мали залишитися за Росією: Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку слуги Зеленського та представники Путіна узгодили 15 квітня 2022 року

субота, 27 квітень 2024, 7:38

Через кілька тижнів після російського вторгнення в Україну могла бути укладена мирна угода, стверджує німецьке видання Die Welt з посиланням на документ, який є у їхньому розпорядженні. Умови припинення війни були прописані у проєкті договору на 17 сто...

В Харкові росіяни вдарили ракетами по психіатричній лікарні, де було 65 людей

субота, 27 квітень 2024, 7:23

Внаслідок атаки, уламкові поранення отримала пацієнтка лікарні 1970 року народження. Росіяни вдарили двома ракетами по лікарні в Харкові, при цьому була атакована психіатрична лікарня. Про наслідки атаки у суботу, 27 квітня, повідомляє поліція Харківщи...