У ЗСУ розповіли, на якому напрямку ворог зосередив основні зусилля і яке ставить завдання

На Донецькому напрямку російськів військові проводять заходи з відновлення боєздатності своїх підрозділів. Зокрема, відповідно до інформації Генштабу ЗСУ, на окремих полігонах відзначено проведення заходів бойового злагодження мотострілецьких і танкових підрозділів армії Росії, доукомплектованих мобілізованими. Про це йдеться у вечірньому зведенні Генерального штабу ЗСУ за 6 червня, передають Патріоти України.

Основні зусилля ворог зосереджує на спробах встановлення повного контролю над містом Сєвєродонецьк та блокування українських військ у районі населеного пункту Лисичанськ. У Генштабі наголошують, що українські воїни зводять нанівець намагання ворога взяти під контроль автошлях Бахмут – Сіверодонецьк. ЗСУ утримують контроль у Сєвєродонецьку, бої тривають у східній частині міста. Відбили ворожий штурм у напрямку Новоохтирка та Воронове.

На Лиманському напрямку, з метою знищення фортифікаційних споруд, ворог обстрілював підрозділи ЗСУ із мінометів та артилерії в районах Тетянівки та Пискунівки. Завдав ракетного удару по Миколаївці. На Бахмутському напрямку, з метою підтримки дій підрозділів, ворог обстрілює зі ствольної та реактивної артилерії, мінометів райони населених пунктів Берестове, Федорівка і Миронівка. Завдав авіаційного удару вертольотами Ка-52 поблизу Ротів.
"З метою розвідки маршрутів висування та уточнення позицій військ України противник використовує диверсійно-розвідувальні групи, що діють у районі Білогорівки", - розповіли у пресслужбі Генштабу.

Окупанти намагаються обійти Часів Яр з флангів, але успіхів не мають: Військовий розповів, що відбувається

субота, 27 квітень 2024, 6:22

Противник намагається обійти Часів Яр з лівого та правого флангів, щоб взяти в оперативне оточення. Внаслідок цього йдуть дуже складні бої в Іванівському та Богданівці. Водночас протягом останніх тижнів ворог не зміг досягти значних успіхів в обох насе...

Москва заскочена зненацька. Стратегія ППО РФ не розрахована на українські технології, — Newsweek

субота, 27 квітень 2024, 5:58

Найгірше щодо загрози з неба для держави-агресора тільки починається. Росії терміново треба переглядати концепцію протиповітряної оборони. Однак швидко це не вийде, навіть якщо вдасться намацати правильні рішення. За словами аналітика RAND Маттіаса Еке...