Україна отримає малі ракетні корвети? ​Велика Британія надасть на розвиток ВМСУ 1,25 мільярда фунтів

Україна і Великобританія підпишуть меморандум про розвиток українського військово-морського флоту на суму 1,25 мільярда фунтів. Про це під час візиту до Великобританії розповів президент Володимир Зеленський, повідомляють Патріоти України з посиланням на пресслужбу глави держави.

"Підписання меморандуму про розвиток військово-морського флоту. Важливий стратегічний документ. Будемо на військово-морській базі, підпишемо цей меморандум на суму 1,25 млрд фунтів стерлінгів. Ми всі вірили, що знову з'явиться військово-морський флот в Україні. І нарешті, це перший такий потужний крок ", - сказав Зеленський, не уточнивши умови самого меморандуму.

Зеленський додав, що на зустрічі з прем'єр-міністром Великобританії Борисом Джонсоном буде підписано угоду про стратегічне партнерство і торгівлю.

"Вона дасть можливість продовжити угоду про вільну торгівлю і розширити його після того, як Великобританія вийшла з Європейського союзу", - пояснив президент.

Також Зеленський зазначив, на зустрічі з королівською родиною обговорять питання інфраструктури для психологічної реабілітації військовослужбовців. Крім того, заплановані зустрічі з діаспорою і бізнесом. "Окремо буде зустріч з мером Лондона-сіті, це моя мрія побудувати Київ-Сіті", - сказав Зеленський.

Раніше повідомлялось, що Велика Британія готова прокредитувати будівництво вісьмох малих ракетних корветів для України, і в Міноборони "ломаються коп'я" прихільників вітчизняного проекту 1970-х років, чи британській пропозиції.

Хочуть влаштувати "торг": Лавров висунув умову для мирних переговорів з Україною

понеділок, 6 травень 2024, 12:56

Формула миру, яку запропонував президент України Володимир Зеленський, є "русофобською та ілюзорною". Про це заявив очільник МЗС Росії Сергій Лавров журналісту боснійсько-сербського телеканалу "АТВ", передають Патріоти України. . Лавров стверджує, що М...

Буде тиснути: ЗМІ розповіли, чого очікувати, від переговорів Макрона та СІ Цзіньпіна

понеділок, 6 травень 2024, 12:30

Президент Франції Еммануель Макрон, під час візиту до Парижу китайського лідера Сі Цзіньпіна, тиснутиме на колегу, аби той змусив Російську Федерацію припинити війну проти України, передають Патріоти України з посиланням на Associated Press. Серед пи...