Український корвет "Володимир Великий" добудують як фрегат ближньої морської зони

Міністерство оборони хоче добудувати корвет «Володимир Великий» проєкту 58250 як багатофункціональний фрегат ближньої морської зони. Розглядається можливість доопрацювати проєкт. Про це повідомив заступник міністра оборони України Олександр Миронюк агенції, передають Патріоти України.

“Є варіант внести відповідні зміни у «Володимир Великий» та отримати зміну фрегата «Гетьман Сагайдачний», який знаходиться в експлуатації вже 27 років”, – зазначає Миронюк.

Корпус корвета з готовністю на рівні 80% (загальна готовність корабля – 32%) знаходиться на ПАТ «Чорноморський суднобудівний завод», який входить до складу суднобудівного холдингу Smart Maritime Group (SMG) промислово-інвестиційної групи Вадима Новинського “Смарт-холдинг”. У 2018 році ЧСЗ визнали банкрутом, за рік розпочався процес продажу його майна, зокрема підприємство погрожувало продати й недобудований корвет.

За словами пана Миронюка, Міноборони вже провело інвентаризацію недобудованого корабля, а Дослідно-проєктному центру кораблебудування доручено опрацювати питання добудови на діючих вітчизняних суднобудівних підприємствах.

“За нашими розрахунками, після добудови всіх корветів, вивільнені виробничі потужності дозволять реалізувати цей проєкт та отримати ефективнішу морську компоненту”, – додав він.
Джерело: Defense Express

Особливий план: Ізраїль запропонував розділити контроль над сектором Гази з низкою арабських країн, - NYT

субота, 4 травень 2024, 21:27

Високопоставлені чиновники офісу прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу непублічно запропонували розділити контроль над територією Гази з альянсом арабських країн, включаючи Єгипет, Саудівську Аравію, ОАЕ та США. Про це повідомляє The New York Ti...

Українські військові знищили російський літак Су-25 на Донеччині

субота, 4 травень 2024, 21:01

Президент Володимир Зеленський заявив, що українські військові у суботу, 4 травня, збили російський літак Су-25 у Донецькій області. Про це він сказав у вечірньому відеозверненні, передають Патріоти України. «Особливо відзначу воїнів зі 110-ї окремої м...