"Усе це, щоб людям допомогти": Путін знову змінив мету "спецоперації"

Російський диктатор Володимир Путін укотре змінив причину, через яку його війська вторглися в Україну. Ракетний терор і масові вбивства мирних жителів він назвав "допомогою" Донбасу, раптово забувши про такі терміни як "демілітаризація" та "денацифікація". Воєнний злочинець 27 жовтня виступив на пленарному засіданні Валдайського клубу, яке кремлівська пропаганда назвала однією з найважливіших подій поточного року. Путін став стверджувати, що початкова мета так званої спецоперації – "допомога Донбасу", передають Патріоти України.

"Якби ми діяли інакше, ми б не змогли з двох сторін навколо Донбасу розмістити наші збройні сили. "ЛНР" звільнено повністю, йдуть заходи військові, пов'язані з "ДНР", – заявив диктатор.

При цьому він вирішив не уточнювати, навіщо РФ регулярно завдає ракетних та інших ударів по мирних населених пунктах України, вбиваючи жінок, дітей та людей похилого віку. Натомість він заявив, що під час війни інші українські області нібито теж захотіли приєднатися до РФ, тому окупанти під дулами автоматом провели фейкові референдуми.

"Коли наші війська підійшли з півдня і півночі, стало очевидно, що люди на цих територіях бачать своє майбутнє з Росією. Як ми могли на це не відгукнутися? Але мета була одна – допомога людям, які проживають на Донбасі", – заявив Путін.

Макрон намагається усунути фон дер Ляєн з посади голови Єврокомісії, заради нового протеже

четвер, 25 квітень 2024, 8:15

Президент Франції Еммануель Макрон веде переговори з іншими лідерами Євросоюзу щодо можливості замінити Урсулу фон дер Ляєн на посту голови Єврокомісії. Про це у середу, 24 квітня, повідомляє Bloomberg з посиланням на обізнані джерела. . Зазначається...

Країни ЄС вагаються з наданням ППО Patriot Україні: ЗМІ дізнались причини

четвер, 25 квітень 2024, 8:05

Повідомляється, що виготовлення систем ППО займає багато часу, тому європейські країни не хочуть відмовлятися від своїх Patriot і ставити себе під загрозу, передають Патріоти України. Як повідомляє AP news, країни Євросоюзу, які мають системи ППО Patri...