Успішно виводить гроші з бюджету і піарить Шойгу: У Навального розповіли, як друг глави міноборони РФ вкрав 5 млрд (відео)

Перший заступник міністра оборони РФ Руслан Цаліков успішно "освоює" мільярди рублів із російського бюджету. Його сім'я за останні роки придбала нерухомість на суму близько 5 млрд рублів, передають Патріоти України.

Головний "піарник" та особистий друг міністра оборони РФ Сергія Шойгу записує надзвичайно дорогі активи на дорослих дітей – і активно закликає вбивати українців. Про те, як Цаліков обкрадає російський бюджет, розповіли в розслідуванні журналісти з команди опозиційного російського політика Олексія Навального.

Перший заступник міністра оборони РФ, його довірена людина та особистий друг Руслан Цаліков працює поряд із Шойгу майже тридцять років. Починали вони з міністерства надзвичайних ситуацій РФ: поки Шойгу керував міністерством, Цаліков був його заступником. Коли нинішній глава російського міноборони очолював Московську область, його друг-"самородок" був заступником губернатора. А далі "мігрував" за Шойгу й у міноборони.

Як і Шойгу, в армії Цаліков не служив, що не завадило йому отримати генеральські погони. Курирує "Юнармію" і безглузді "патріотичні" об'єкти, що коштують бюджету РФ величезних грошей. Але головна його робота - особистий піар Шойгу. Він "домовляється" з російськими ЗМІ про те, щоб про міністра оборони РФ вони не писали нічого поганого. "Героїчним образом" Шойгу також завдячує Цалікову. А генерал Ігор Конашенков, який щодня розповідає про "перемоги" "другої армії світу" в Україні - його безпосередній підлеглий.

Цаліков займається департаментом інформації МО РФ і департаментом фінансового контролю цього відомства. В офіційній декларації вказує заробіток близько 10 млн. рублів на рік, його дружина практично не має доходів. Однак Цаліков має чотирьох дорослих дітей, на них він записує нерухомість і бізнес. І вказувати їх у декларації він уже не зобов'язаний, що для корупціонера масштабу та звичок цього "топ-чиновника" вкрай зручно.

Цаліков має двох доньок: 27-річну Юлію та 25-річну Єлизавету. Юлія працює у МНС РФ. Єлизавета вийшла заміж та взяла прізвище чоловіка – Гогічаєва. Торік сестри заснували фірму "Тектум". Її використали для запису на юрособу дорогих об'єктів нерухомості: офісних приміщень у Москві загальною вартістю 217 млн. рублів.

Сини Цалікова, Даніель та Заур, від сестер не відстають. Вони створили компанію "Домінус Зед", на неї зареєстрували дві величезні земельні ділянки в Домодєдово: кожна практично по тисячі соток і коштує приблизно по 260 мільйонів рублів. Одну з ділянок "бізнесмени" вже встигли продати.

На цю ж фірму вони оформили одразу 5 бізнес-приміщень загальною площею близько 1000 кв. м на Земляному Валу в Москві вартістю майже 400 млн рублів. Купували нерухомість уже під час повномасштабної війни в Україні.

Загальна вартість нерухомості, придбаної дітьми Цалікова – не менш як 1,1 млрд рублів. Розслідувачі констатують: таких грошей у дітей Цалікова не могло бути. Хоча працюють вони на "теплих" місцях: Даніель "трудиться" у держкорпорації "Ростех" за 5 млн рублів на рік, Заур працює в компанії з виробництва лічильників ЖКГ за 2 млн рублів на рік.

"Легальних доходів у дітей Цалікова на придбання настільки дорогого майна немає. Ці гроші ряжений генерал вкрав. Викрав під розмови про патріотизм, про ворогів на Заході та про поганих українців, яких треба знищувати. І це ще не все. Наші журналісти раніше знаходили у Цалікова розкішні маєтки на Рубльовці, вартість яких перевищує 3,5 млрд рублів. Складаємо – і виходить, що сім'я першого заступника міноборони володіє майном на суму майже 5 млрд рублів", – стверджують автори розслідування. Саме в цьому – у можливості надзвичайно збагачуватися – і полягає справжня мета розв'язаної Кремлем війни в Україні, впевнені розслідувачі. І Цаліков – явне тому підтвердження.

У пеклі гості: ЗСУ "денацифікували" російського окупанта з дев'ятьма судимостями

вівторок, 16 квітень 2024, 8:43

Українські воїни ліквідували чергового російського окупанта із Володимирської області РФ. Загарбник на прізвисько "Лямба" дивом вижив під час удару HIMARS по російських окупантах на полігоні в Трудовському, де РФ зазнала значних втрат, але висновків н...

У ворога за добу значно поменшало автотранспорту: Генштаб ЗСУ відзвітував про втрати росіян станом на 16 квітня

вівторок, 16 квітень 2024, 8:30

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 16.04.24 орієнтовно склали: