Увійдемо в мережу повітряної безпеки НАТО: США готуються розгорнути в Україні мережу потужних радарів

Вчора, 11 березня, стало відомо, що американська компанія BARON - Critical Weather Intelligence готується розгорнути в Україні нові системи досліджень гідрометеорологічної діяльності. Зазначається, що Арсен Аваков дав старт перезапуску державної гідрометеорологічної служби. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-службу МВС.

Підкреслюється, що українські системи знаходяться ще на рівні минулого століття і з часів СРСР їх ніхто не оновлював. Тепер же МВС уклало меморандум з компанією, і в рамках домовленостей буде встановлено 13 великих радарів по всій країні. Також в Україні почнуть встановлювати різні датчики, які дозволять набагато швидше і ефективніше надавати дані про погодні явища. Суму контрактів не розголошують, але підкреслюють, що для повноцінної роботи потрібні спеціальні закони від Верховної Ради. Ці технології дозволять Україні увійти в мережу повітряної безпеки Альянсу.

«Дійсно, сьогоднішню подію можна назвати історичною. Адже проект буде містити тотальну модернізацію всіх систем спостереження, зв'язку, збору і обробки інформації. Впровадження нових комп'ютерних систем для прогнозування, яке буде підтримувати і стане основою промислового розвитку України, безпеки громадян і безпеки військових. Хочу зазначити, що ця система автоматизованого спостереження і прогнозування погоди - це основа систем автоматизованого управління розгортання військ», - сказав Сергій Брайлян.

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...

ППО недоімперії тріщить по швах: Бійці ССО спалили третій російський "Бук" на Сумському напрямку за тиждень (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 0:55

Не встигли вояки держави-агресора прибрати останки "Буків" вражених 30 квітня, як їм додалося сумної роботи. Оператори одного з підрозділів Сил спеціальних операцій уразили ворожий зенітний ракетний комплекс Бук-М1 на Сумському напрямку. Про це повідом...